Život, vesmír a všetko přehled

Život, vesmír a všetko https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143159/bmid_zivot-vesmir-a-vsetko-4bC-143159.jpg 4 1395 1395

V príbehu medzi druhým a tretím dielom Stopárovho sprievodcu uplynulo päť rokov. Obaja hrdinovia sú stále na prehistorickej Zemi, Ford sa dočasne zblázni, aby si uchoval zdravý rozum na neskôr. Zabáva sa skákaním do jazierka a týraním zvierat, čím spôsobí vývoj druhu neskôr známeho ako žirafa. Časopriestorová anomália však našich hrdinov dostane naspäť do súčasnosti a vzápätí spôsobí hrozbu oslobodenia planéty Krikkät, ktorú obývajú bytosti maniakálne posadnuté likvidáciou galaxie a najradšej celého vesmíru. Arthur, Ford, Trillian, Zafod a Slartibartfast sa rozhodnú zachrániť galaxiu.... celý text

Literatura světová Humor Sci-fi
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Life, the Universe and Everything , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život, vesmír a všetko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (102)

tom2843
31.03.2024 3 z 5

Třetí díl Stopaře je stále vtipný a nápad mírumilovného téměř elfského národa, který se rozhodl zničit vše, je zábavný, ale příběh byl dost slabý a moc mě nechytl. Jednička je pořád zdaleka nejlepší.

Tvurce001
06.02.2024 5 z 5

Tuhle knihu miluju. Četl jsem ji nesčetněkrát, že ji znám téměř zpaměti, a přesto pokaždé žasnu, když v knize objevím nějakou novou bravurní hlášku, která mi odšpuntuje hubu, a já se celý poslintám smíchem. Dělat si šprťouchlata ze Života, Vesmíru a Vůbec Všeho dokázal pan Douglas Adams opravdu na výbornou. Takže za mne 1 s * + 2 x podtrženo. .-) Doporučuji všem , kteří mají rádi slova a jsou pronásledováni pocitem, že NIC nemá smysl. Nemá a přesto se tomu můžeš po celou dobu trvání obludné deprese, kterou mnozí z nás znají spíše pod pojmem život, prostě jen smát. :-)


Tituss
31.12.2023 5 z 5

Skvelé humorne až parodicke scifi, výborne doplnené o film ktorý je Mix kníh, za mňa super zábava aj opakovane.

Tento koment plati pre každú z piatich kníh (k šiestej som sa ešte nedostal - neexistuje ebook tak možno raz kúpim tlačenú)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život, vesmír a všetko v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených2 283x
ve Čtenářské výzvě61x
v Doporučených85x
v Knihotéce716x
v Chystám se číst219x
v Chci si koupit69x
v dalších seznamech9x