Sto pohledů na Japonsko přehled

Sto pohledů na Japonsko https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201291/sto-pohledu-na-japonsko-201291.jpg 4 11 11

Kniha neobsahuje jen poutavé cestopisné črty, v nichž autoři popisují své cesty po jednotlivých ostrovech, návštěvy starých památek a chrámů, mondénních lázeňských středisek a chudých rybářských vesniček, i bizarní krásu země.Zachyceny jsou též starobylé zvyky, mentalita moderních lidí, vztah ke kultuře i současný způsob života Japonců....... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sto pohledů na Japonsko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Nofar197
09.10.2023 5 z 5

Omlouvám se za chybu, knížka pana Thomy se jmenuje Toulky po Japonsku.

Nofar197
09.10.2023 5 z 5

Autoři - čeští japanologove - strávili v Zemi vycházejícího slunce během šedesátých let několik roků a své zážitky zpracovali do skutečně výjimečné knihy. Je samozřejmě třeba mít na zřeteli fakt, že vyšla v době tuhé normalizace - proto asi bylo potřeba do textu vložit trochu rozhořčení nad prohnilym kapitalismem či nadšení nad jistými díly poválečné japonské literatury hlasici se k marxistickému odkazu.
Je zajímavé prostřednictvím knih sledovat změny v japonské společnosti, ať už popsaná šedesátá léta v knize Winklehofferovych, léta sedmdesátá očima fotografa Zdenka Thomy ve Sto pohledech na Japonsko, osmdesátky v Japonském zážitků izraelské autorky Shifry Horn,která v Japonsku rovnez stravila pracovně několik let,nebo davadesata léta v Japonské mozaice manželů Thomovych.


Yunnan
16.11.2022 5 z 5

Úžasná a nádherná kniha manželů Winkelhöferových, našich předních japanologů. Moje první kniha o Japonsku, nalezená u mého dědy, když mi bylo asi deset let. Japonsku jsem úplně propadl a dokonce se mi po mnoha a mnoha letech podařilo do Japonska odcestovat a setkat se s paní Vlastou Winkelhöferovou na českém velvyslanectví v Tokiu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sto pohledů na Japonsko v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

Japonsko

Autoři knihy

Vlasta Winkelhöferová
česká, 1932 - 2022
Jan Winkelhöfer
česká, 1931