Šťastný zoznam přehled

Šťastný zoznam https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507578/bmid_stastny-zoznam-4dv-507578.jpg 4 39 39

Dve dievčatá, jeden zoznam a dvanásť príležitostí sa v lete zamilovať Emily mala odjakživa šťastie. Vlastne, myslela si to skôr o mame, ale odkedy umrela, Emily nadobudla pocit, že sa jej lepí smola na päty. Rozišla sa s priateľom, kamaráti na ňu zanevreli a otec si už nemôže dovoliť dom, v ktorom vyrastala. Mama jej veľmi chýba a každým dňom spomienky na ňu blednú. Jedného dňa nájde mamin zoznam dvanástich prianí z maturitného ročníka. Emily v ňom zároveň vidí aj dvanásť spôsobov, ako sa k nej priblížiť. Ak však chce predsavzatia zvládnuť, potrebuje pomoc. A tú jej ponúkne kamarátka Blake. Kým Blake a Emily spoločne plnia jednu úlohu za druhou, ich puto sa prehlbuje. Emily má pocit, že sa na ňu opäť usmieva šťastie, no zároveň sa o sebe dozvedá niečo, s čím sa už mame nestihla zdôveriť. Šťastný zoznam je dojemný ľúbostný príbeh o spoznávaní seba samého aj pravej lásky.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

The Lucky List , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastný zoznam. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Kristy.Seb
23.01.2024 4 z 5

Každý krok, který udělám, je krokem k nové, nejisté kapitole mého života.

Námět příběhu se mi moc líbil. Seznam, který vás nutí začít znovu žít.

danuus
20.10.2023 4 z 5

Moc pěkná kniha. Jako člověk, který čte hlavně fantasy, jsem byla překvapena, že se mi líbila. Oslovila mě anotace a co si budeme, obálka taky. Námět mi přijde originální, je to oddechová četba, při které jsem na konci měla dokonce slzy v očích, což jsem nečekala. Jednoduchý příběh, ale má přesah. Ukazuje jak může někoho poznamenat ztráta blízké osoby a co je vlastně v životě důležité.


E.T.007
27.07.2023 3 z 5

Nečítalo sa to zle, no ktovieako ma to nepohltilo. Niektoré časti boli príjemné, niektoré smutné, inokedy som si zas priala, nech som už na poslednej strane, lebo mi to pripadalo akési jednotvárne.
Je to skôr taký pokojný príbeh o vyrovnávaní sa so stratou milovanej osoby a znovuobjavení samého seba, svojho starého ja, ktorý pomaličky plynie vpred.
Ak vám neprekáža absencia neočakávaných zvratov, vypätejších situácií, ktoré so sebou prinášajú istú dávku napätia, tak budete zrejme spokojnejší než ja. :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šťastný zoznam v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst62x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech1x