Śťastné a veselé přehled

Śťastné a veselé
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184116/mid_stastne-a-vesele-LvO-184116.png 1 1 1

Sestaveno z obrázků, plakátů, citátů o Vánocích apod.

Vydáno: , Euromedia
Originální název:

Merry CHristmas


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Śťastné a veselé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

DádazPrahy
16.03.2020 1 z 5

Knížka, která se mi zdá trochu zbytečná - řekla bych, že škoda papíru.
Jedná se totiž o překlad anglické verze knížky "Merry Christmas" - obrázky a citáty nejsou tedy původně míněny pro českého čtenáře a nemá to vůbec nic společného s poetikou českých vánoc - spousta Santa Clausů, vánoční motivy z Disney filmů, bezduché citáty a popisky k fotografiím, jako např: "Nikdo nemůže zakázat vánoce", "Mám pro tebe vánoční dárek", "Vánoce si musíme plně vychutnat","Santa Claus přichází v noci, přichází v tichu půlnočním", "Padá sníh, padá sníh, padá sníh a všude je zmatek", "Vzbuď se, Santa Claus je tady!", "Vánoce už jsou ve vzduchu", "Santa Claus přichází, když sněží.... roznáší dárky sem a tam."
Knížka je rozdělena do pěti tématických částí:
první část "Vzpomínky na Vánoce" je asi tou nejzdařilejší kapitolou - zde jsou příklady starých vánočních reklam a pohlednic.
Druhá část "Ozdoby a dekorace" - foto nevkusných vánočních ozdob v podobě Santů Clausů a supermoderních "stromečků" - např. z hrachu a fazolí nebo z červených vánočních balíčků se zelenou mašlí.
Třetí část "Vánoční cukroví" - foto vánočních perníčků - ani zde nesmí na perníku chybět Santa Claus, a k tomu nicneříkající texty, jako např: "ta sladší strana Vánoc" či "Vánoce si musíme plně vychutnat."
Čtvrtá část "Vánoce ve filmu" - zde nečekejte nic více než foto vánočních scén z amerických filmů.
Pátá část" Vánoce se čtyřmi tlapkami" je už naprosto nejhorší - připravte se na foto pejsků a kočiček, vyparáděných s čepičkou Santa Clause.
Co říci závěrem - opravdu nevím, co vedlo nakladatelství k vydání této knihy. Myslím, že jenom přebrat a přeložit do češtiny to, co vyšlo v zahraničí, nemusí být vždy dobrý nápad. Před touto knížkou varuji!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Śťastné a veselé v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x

Autorovy další knížky

2006  80%Moderní architektura
2008  20%Śťastné a veselé
2017  100%Letiště - Velká knížka pro malé vypravěče