Star Wars: Rogue One přehled

Star Wars: Rogue One
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471981/bmid_star-wars-rogue-one-Djw-471981.jpg 4 34 34

Stín Impéria se šíří galaxií stále hrozivěji, stejně jako znepokojující zvěsti. Povstalci se dozvědí o zlověstném plánu, který má srazit celé světy na kolena. Hluboko v prostoru ovládaném Impériem se nachází stroj nepředstavitelné ničivé síly těsně před dokončením. Zbraň děsivější, než si kdo vůbec dovede představit… a hrozba příliš veliká na to, aby mohla být poražena. Jedinou nadějí světů vydaných na milost a nemilost Impériu je nesourodá skupina rebelů: vynalézavá mladá žena toužící po pomstě, povstalecký komandér s minulostí atentátníka, dezertér z imperiálního vojska, slepý světec a jeho ostrostřelecký průvodce a zabijácký imperiální droid, nyní stojící proti svým někdejším pánům. V jejich rukou spočívá nová naděje, která by mohla zvrátit směr vývoje k důležitému vítězství povstání – pokud se jim ovšem podaří zmocnit se plánů nové zbraně Impéria. Podle filmového zpracování z roku 2016.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Rogue One: A Star Wars Story , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Star Wars: Rogue One. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Film mě překvapil v mnoha věcech a líbil se mi. A s knihou to není jiné. Není tu tolik nových pasáží co ve filmu nebyli oproti jiným knihám podle filmů ze Star Wars ale i tak dovysvětluje pocitové pochody hlavních postav a o trochu více se zde dozvídáme o hlavní hrdince a její minulosti. Celý příběh je spíš válečným dramatem než fantasy dobrodružstvím. A konec je patřičně tragický. Ale tak už to v životě chodí. Mohu vřele doporučit nejen fandům Star Wars.

exitus4me
19.03.2021 5 z 5

Co dodat, film naprosto sestřelil škobrtající nedotažený sequel a krásně konečně ukázal Rebely nejen jako "ty(až naivní) hodné hrdiny", ale že se i neštítili umazat si ruce nějakou tou vraždičkou(ono bez toho by v reálu asi moc neuspěli) . Kniha rozhodně nezklamala,místy se přidala nějaká doplňující informace . Účel splnila. Noční směny 2 ukrátila a četla se takřka sama.
Doporučím všem milovníkům SW


Alee
25.08.2018 4 z 5

Této knize v podstatě nemám co vytknout, i když je možné, že je moje kritické myšlení trochu potlačené tím fanouškovským, které Star Wars prostě miluje. Kniha je napsaná velmi dobře, a i když je kvůli filmové předloze trochu omezena zkratkovitým vyprávěním, fanouškům Star Wars by rozhodně neměla uniknout, protože je mnohem lepší, než knihy podle hlavní filmové série.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. - 28.7.)

11.07.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Star Wars: Rogue One v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených8x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Star Wars novelizace

Autorovy knížky

2017  82%Star Wars: Rogue One