Spřízněná duše přehled

Spřízněná duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427430/bmid_spriznena-duse-7qo-427430.jpg 4 269 269

Hope Andersonová stojí na své životní křižovatce. Je jí třicet šest, s přítelem chodí již šest let a svatební plány jsou v nedohlednu. A aby toho nebylo málo, její otec těžce onemocněl. Hope se proto rozhodne, že stráví týden na rodinné chatě v Severní Karolíně, aby připravila dům na prodej, a zároveň si vezme čas, aby se zamyslela nad svou budoucností. V tu chvíli míří do Severní Karolíny také Tru Walls, kterému přišel dopis od jeho údajného otce, jenž by právě tady měl žít. Tru se tedy rozhodne, že odjede ze Zimbabwe, kde se živí jako safari průvodce, a odhalí všechna tajemství, jež obklopovala jeho již zemřelou matku. Náhoda tomu chtěla a cesty Hope a Truea se osudově zkříží. Jejich vztah je až nepochopitelně intenzivní, ale jejich city musí nakonec ustoupit volbám, které proti sobě drsně postaví povinnosti k rodině a osobní štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Every Breath , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spřízněná duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

Hradčiatko
02.05.2024 4 z 5

Bola som výrazne ovplyvnená životným príbehom kamarátky (ak by ste si chceli prečítať v knihe: Na Afriku zapomeň), ktorá sa zamilovana a vydala do Angoly, tým pádom tento príbeh nepokladám za nemožný, vzhľadom k tomu, že ona je so svojím Truom / Ikom šťastná dodnes, im to proste vyšlo ostať spolu. Oceňujem veľkú snahu autora zarámovať príbeh aj zo strany Zimbabwe, roviny pred a po milostnom románe, dotiahnutie osudov ostatných postáv, je to obdivuhodné, ako sa to príbehu ponoril, takmer by som verila, že inšpirácia sa odohrala v reálnom živote (aj keď trebars len schematická) a že isté výskumné cesty podnikol, a to je samo o sebe pre účely romantickej knihy na hlbokú poklonu. Uverila som mu to, aj keď to bolo neuveriteľné :)

mia.com
15.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Cetlo se to dobre a samo, o tom zadna. Ale... Ale pro me to bylo az moc neuveritelne. Jako hluboka zivotni laska hned druhej den znamosti? No nevim. A ty "nahody" co je pak svedly nakonec zase dohromady? Tak to uz vubec. Smutek nad smutek, ale nezanechalo to ve mne nic. Jen dalsi romanticke drama. A tohle teda fest predramatizovane.


Karin94
26.09.2023 3 z 5

„Být někým hluboce milován ti dodává sílu a milovat někoho hluboce zase odvahu.

Od Sparksa je toto moja druhá kniha a keďže prvá bola Milý John, ktorú som čítala ešte ako teeneger, popravde som aj zabudla, ako autor píše.

Dosť mi sadol a klobúk dole pred chlapom, ktorý dokáže napísať takýto typ kníh.

Nehovorím, že to bola úplná bomba, ale autor veľmi dobre vie, ako emocionálne zatočiť s čitateľom.

Síce začiatok bol pridlhý a trochu trvalo, kým som sa začítala do deja, no naopak koniec mi prišiel krásny, ale dosť narýchlo zbúchaný, takže som si ani nestihla uvedomiť, že táto časť by mala vo mne vyvolať nejakú slzu.

Ale určite nebudem kritizovať ďalej. U každého autora sa nájdu knihy, ktoré nesadnú úplne každému. Toto bola tá moja. Ale hlavné je, že to určite nie je moja posledná kniha od neho, obzvlášť s vedomím, že aj ja patrím k romantickým dušiam a Sparks píše presne tak, ako to mám rada.
Odporúčam.

3,5*

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Knižní novinky (23. týden)

02.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spřízněná duše v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených376x
ve Čtenářské výzvě61x
v Doporučených25x
v Knihotéce252x
v Chystám se číst230x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech3x