Spravedlnost v Jeruzalémě přehled

Spravedlnost v Jeruzalémě
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377947/bmid_spravedlnost-v-jeruzaleme-Kpt-377947.jpg 5 11 11

Svědectví muže, který žaloval Eichmanna. Pouhé dva týdny byl Gideon Hausner izraelským generálním prokurátorem, když premiér David Ben-Gurion 23. května 1960 oznámil únos Adolfa Eichmanna z Argentiny a jeho vydání spravedlnosti. Hausnerovo osobní svědectví nazvané Spravedlnost v Jeruzalémě jako první představilo celý proces od jeho příprav až po realizaci a jeho bouřlivou domácí i mezinárodní odezvu. Líčí obrovský tlak, jemuž účastníci událostí čelili, morální dilemata, jež řešili, emoční tíhu výslechu svědků, kteří se až dosud jakýmkoli vzpomínkám na realitu „konečného řešení“ vyhýbali. Kniha zpřítomňuje vývoj soudního procesu okamžik po okamžiku i prokurátorovy vlastní dojmy z muže, jehož odpovědnost je nezměřitelná.... celý text

Literatura faktu Historie Právo
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Justice in Jerusalem , 1966


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spravedlnost v Jeruzalémě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Edgar
18.05.2020 5 z 5

Rozhodně se jedná o zajímavou knihu, která čtenáře, pokud se zajímá o dané téma, pohltí. Autorovo popisování historie holocaustu je stručné a přitom tak obsáhlé. Nevynechává ani jeden důležitý detail. Pro člověka, který se v problematice teprve začíná orientovat, tam bude spousta důležitých faktů. Pro mě byl asi nejdůležitější Eichmann. Popis jeho osobnosti a obhajoby, byl opravdu fascinující. Rozhodně to stojí za přečtení, ale pozor není to moc veselé čtení.

lidar
23.11.2019 4 z 5

Čtivé shrnutí zločinů holocaustu a zajímavý pohled do zákulisí procesu s Eichmannem. Dobrý vydavatelský počin i když s velkým zpožděním proti originálu. Doporučuji všem zájemcům o literaturu faktu.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spravedlnost v Jeruzalémě v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

soudní procesy válečné zločiny holokaust, holocaust Adolf Eichmann

Autorovy knížky

Gide'on Hausner
izraelská, 1915 - 1990
2018  93%Spravedlnost v Jeruzalémě