Spojenci Českých zemí přehled

Spojenci Českých zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436678/bmid_spojenci-ceskych-zemi-ZuP-436678.jpg 5 112 112

V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Poslední dva roky vede Česko-slovenské království válku s carským Ruskem. Nyní se oči obou velmocí upínají k americkému kontinentu. Boje mezi Brazílií a Jihoamerickou lidovou federací přilákaly zájem obou mocností, zatímco Panamské království i Kalifornská republika se snaží udržet neutralitu. Do Amerik míří české i ruské loďstvo. Válka už zasahuje do celého světa a České země budou potřebovat spojence.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spojenci Českých zemí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Pampalini
15.10.2023 5 z 5

Výborná alternativní historie pokračuje. Tak promyšlený a funkční svět je hodně zřídkavý. Autor si vše dobře promyslel a použil pro další zajímavý příběh oplývající postavami a událostmi. Děje se toho tady opravdu hodně, mocenské hry, přesuny lodních formací, diplomacie, puče, osobní tragédie. Někdy jsem měl pocit, že všechno letí dokumentárním stylem a osudy i sympatických postav jsou nepodstatné.

biki
07.10.2023 5 z 5

Děj se tentokrát přesouvá na západní polokouli, kde má spojence nejen
Česko-slovenské království ale i carské Rusko. Důsledkem jsou další politické hrátky a nové a nové zákulisní pikle, v nichž hlavní roli hraje již dříve zmíněná odporná osoba z blízkého okolí ruského cara. A bohužel, značná část jejích plánů je pro Rusko úspěšná. Jenže ten lidský faktor ... Opět jsme svědkem napínavých a krutých bojů na mořích, ve vzduchu, ale i na pevnině. Příjemným osvěžením je několik nových svérázných postav, získání nových spojenců, jenže naneštěstí i značné ztráty.
Musím se přiznat, že mi už řada postav hodně přirostla k srdci, takže jsem zvědavá, jak to s nimi v zatím posledním dílu dopadne.


Panpalapax
17.06.2023 5 z 5

Za mě skvělá kniha. Napínavé a vzhledem k současné ruské agresi i příjemné počtení. A navíc, jeden z hlavních kladných hrdinů se jmenuje Melichar. Stejné příjmení měla i moje máma za svobodna.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (únor)

10.03.2020


10 nejprodávanějších eknih (leden)

26.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spojenci Českých zemí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených155x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených9x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x