Splněný sen přehled

Splněný sen
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14883/bmid_splneny-sen-Tsa-14883.jpg 4 16 16

Ženský román anglické autorky je dalším z příběhů o dívkách s nadváhou, které láska připraví o přebytečná kila. Hrdinka pracuje jako redaktorka podružného časopisu, nudí se a platonicky obdivuje krásného redakčního kolegu. Je chytrá, milá, ale tlustá a tak vysedává doma, jí a sní. Náhodou se dostane do internetové kavárny a na dálku naváže kontakt s mladým Američanem, kterému po určité době pošle svoji upravenou fotografii. Američanovo spontánní pozvání ji donutí podniknout všechno možné, aby zhubla. Návštěva v Americe jí vrátí sebevědomí, internetový vztah se však hroutí a krásná a již štíhlá hrdinka po návratu domů konečně najde lásku v náruči milovaného kolegy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Jemima J. , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Splněný sen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Jája92
10.03.2023 4 z 5

Má první kniha od autorky a mile překvapila. Neoplývala jsem přílišným očekáváním, ale nakonec se z knihy vyklubalo romantické oddechové počtení.
Jemima J. je mladá holčina, která se živí novinařinou, mým druhým vysněným povoláním a trápí ji její váha. Je beznadějně zamilovaná do svého kolegy, který je obletovaný ze všech stran a má v podstatě nejlepší kamarádku Geraldine, která ji nejednou dodá sebevědomí a pomocnou ruku, na druhou stranu, ji naopak JJ pomáhá se psaním článků.
Vzhledem k roku, ve kterém ji autorka napsala (1995) je tu hlavní námětem objevování kouzelného, ale i zároveň zrádného světa jménem internet. S nostalgií jsem zavzpomínala na vlastní začátky a seznámení s internetem. To už dnešní generace nezná, neboť s tím vyrůstají odmala...
JJ jsem fandila a chápala její bezradnost a nízké hodnocení sebe samotné. V mnohém měla prostou pravdu, svět prostě dává přednost těm hezčím a dravějším. Autorka zajímavě vykreslila obtížnou pouť za vysněnou váhu JJ i strastiplnou cestu k nalezení té pravé lásky. A též, že nic nemusí být takové, jak se na první pohled může zdát.
Jen ubírám hvězdičku za konec, který mi už přišel už trochu překombinovaný a až moc dokonalý.

lenka70
27.10.2016

Taková oddychová romantika na večer před spaním......


modranka
04.10.2012 2 z 5

Knihu som čítala v roku 2012 a pre mňa je to zastaralá téma. Asi som si vybrala zle. :(

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Splněný sen v seznamech

v Přečtených38x
v Doporučených1x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Jane Green
britská, 1968
2009  75%Domek na pláži
2001  85%Knihárna
2005  74%Jsem v tom!
2005  80%Jiná žena
2008  72%Druhá šance