Špion mezi přáteli přehled

Špion mezi přáteli https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232322/bmid_spion-mezi-prateli-232322.jpg 4 17 17

Ben Macintyre, autor knihy Operace Double Cross, rozkrývá ve své nové publikaci jeden z největších špionážních příběhů dvacátého století. Kim Philby byl dvojí agent, který se dokázal vypracovat mezi vysoké důstojníky britské tajné služby a působit zároveň v KGB, které v průběhu studené války předával ty nejdůvěrnější informace. Nové osobní materiály i způsob zpracování dávají možnost nahlédnout do jednoho zvláštního přátelství, které sehrálo v dějinách nečekanou úlohu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: ekniha , CPress
Originální název:

A Spy Among Friends , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špion mezi přáteli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

jan7760
30.07.2021 4 z 5

Zaujimave citanie, dozvedel som sa zase vela noveho zo zivota spionov. Mnoho veci ostalo nevysvetlenych, ako to uz v zivote spionov chodi, zarazala loajalita kamaratov a spoluziakov, ktori chranili vinnika, ci uz zamerne, alebo z nevedomosti, to sa uz asi nikdy nedozvieme. Vadili mi preklepy a chybala mi obrazova priloha.

CharlesWard
23.12.2018 3 z 5

To, co tuto knihu nejvíce, posiluje, je fakt, že něco tak nepravděpodobného, neuvěřitelného a nerealistického, prostě jenom tak někdo nevymyslí!


prof.chrobak
07.01.2016 4 z 5

K přečtení mě motivovala televizní minisérie "V síti CIA". Chtěl jsem se dozvědět víc. A to mi kniha splnila. Přečetl jsem ji jedním dechem. A nejen to, dozvěděl jsem se nejenom další fakta, ale hlavně že vše bylo úplně jinak než v seriálu. Tvůrci seriálu si z dob studené války vypůjčili pár jmen a událostí, ale jinak to nemá s realitou nic společného. Autor si dal se shromážděním tolika skutečností úžasnou práci. Zamrzí jen chyby v překladu a řada překlepů. Ale i tak je to ojedinělá kniha, např. o některých z popisovaných operací MI6 jsem v češtině nikde jinde nic nenašel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Špion mezi přáteli v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x