Špinavá práce přehled

Špinavá práce
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432893/spinava-pracepuQMCX-v38-.jpg 4 283 283

Špinavá práce série

1. díl >

Charlie Asher je úplně normální chlap. Lehce neschopný, mírně neurotický, tak trochu hypochondr. Je tím, čemu se říká beta samec – chlapík, který je vždy opatrný a věrný, ten typ, co je vždycky po ruce, když holku odkopne větší, vyšší, silnější alfa samec. Ale Charlie měl kliku. Je majitelem domu v srdci San Franciska a vetešnictví, které vede s pomocí oddaných, byť poněkud vyšinutých zaměstnanců. Jeho chytrá a krásná manželka Rachel ho pro jeho naprostou obyčejnost upřímně miluje. Ano, na beta samce si Charlie vede dobře. Tedy až do chvíle, kdy se mu narodí dcera Sophie. Zrovna když se porodem vyčerpaný Charlie chystá k odchodu z porodnice, zahlédne u Racheliny postele stát podivného muže v mátově zeleném obleku; muže, který tvrdí, že by ho nikdo neměl vidět. Jenže Charlie ho vidí a od té chvíle se začnou dít opravdu divné věci: Lidé kolem něj začnou umírat, na střeše jeho domu hřadují obří havrani a všude, kam se vrtne, jej pronásleduje temný šepot vycházející odněkud zpod chodníku. V jeho diáři na nočním stolku se začínají objevovat neznámá jména a než se naděje, umírají jejich nositelé. Zdá se, že si Charlieho Ashera najali na novou práci, nepříjemnou, ale zcela nezbytnou – práci Smrti. Je to špinavá práce. Ale někdo to přece dělat musí. Christopher Moore, díky jehož Nejhloupějšímu andělovi jsme propadli neodolatelnému kouzlu hororových Vánoc v Kalifornii, si tentokrát posvítil na neprobádané území, které nakonec budeme muset prozkoumat všichni – smrt a umírání. A výsledkem je román, který je legrační a vtipný, doslova k popukání.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

A Dirty Job , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špinavá práce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

work
29.04.2024 4 z 5

Když už něco napsat, tak ať to má grády. Špinavá práce grády nepochybně má a Christopher Moore se u psaní musel nesmírně bavit. Proč taky ne, když jakákoli ptákovina, co vás napadne, může jít hned na papír?
Knížka mi ze všeho nejvíc připomněla jiný nonsens majstrštyk, a to John na konci umře od Davida Wonga. Zatímco Wong evidentně byl při psaní pod drogami celou dobu, Moore byl jen někdy. A tak je Špinavá práce dějově učesanější a o fous méně šílená, přestože nedostatkem imaginace autor rozhodně netrpí. Maximální počet bodů dostane za to, že jsem se u ní dost často zasmál i nahlas (a může za to i výborně načtená audioverze), jednu hvězdičku uberu za druhou polovinu, kdy už vás nic moc nového nepřekvapí, humor sklouzne k lacinějšímu a knížka jen tak nějak setrvačně dojede.
Každopádně je to zábavné čtení a vesele strávený čas. Děkuji.

Micho86
25.06.2023 5 z 5

Parádně bláznivá ujeťárna, několikrát jsem se u knížky od srdíčka zasmála, příběh je napsaný vtipně a čtivě. Objevila jsem v Levných knihách druhý díl, který mě natolik zaujal že jsem si ho zakoupila a sehnala tento první. Rozhodně nelituji a myslím, že pro seznámení s autorem jsem si mezi jeho tvorbou nemohla vybrat lepší knížku.:)


denoush
02.03.2023 5 z 5

Tohle byla prostě bomba. Smál jsem se už asi od první stránky, a to bylo přesně to, co jsem od knihy očekával. Postavy jsem si zamiloval úplně všechny. Děj byl super a originální a jeden den jsem se přistihl, že nechci dělat nic jiného než číst, co bude dál, a tak jsem přečetl asi půlku knihy na jeden zátah. Rozhodně doporučuju všem, kteří se chtějí pobavit a zrelaxovat se.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Šnek měl pravděpodobně želvám zvyšovat sebevědomí. Myslíš, že jsme pomalé? Tak se koukni na tamtoho. Pro zvýšení šnekova sebevědomí byl součástí sady zase kámen. Každý je šťastnější, když má někoho, na koho může shlížet z patra, a dalšího, ke komu může vzhlížet, zvlášť, když oba nesnáší. To není jen strategie přežití beta samců, to je podstata kapitalismu, demokracie a většiny náboženství.


Kniha Špinavá práce v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených388x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených36x
v Knihotéce176x
v Chystám se číst214x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech9x