Malované dámy přehled

Malované dámy https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83333/bmid_malovane-damy-aW1-83333.jpg 4 19 19

Spenser série

< 38. díl >

Zločin v muzeu Tento román Parker dokončil pouhý rok před smrtí. Soukromý detektiv Spenser, jeho osobní život i jeho nový případ nezklamou čtenáře ani tentokrát - všechno běží ve starých, nicméně strhujících kolejích. Spensera si najme Ashton Prince, vysokoškolský profesor umění, aby asistoval při předání výkupného za vzácný obraz ukradený z muzea. Akce se zvrtne a pro Spensera se stane otázkou osobní cti zjistit, kdo za vydíráním stojí a z jakého důvodu on sám měl při něm fungovat jako loutkový bodyguard. Rozehrává tedy nebezpečnou hru na kočku a myš se zloději… a možná i vrahy… Autorův úsporný vypravěčský styl čtenáře po několika stranách uchvátí a nedovolí mu román odložit, dokud opět nezavládne pořádek... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Painted Ladies , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malované dámy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Calypso
06.03.2023

Susan tvrdí, že svou doktorskou práci psala dva týdny, to samé říkal sám Parker o své dizertaci (která byla na téma Chandler/Hammett/Macdonald). Pohrdáním akademickým světem Parker svou sérii začal i ukončil. Otřepané téma druhé světové války naštěstí není až tak klišoidní, jak jsem se obávala, zato Susan je nesnesitelná. Spenser ji měl v půlce osmdesátých let zanechat osudu v Kalifornii a zůstat s Lindou Thomas.
Body u mě nasbírala skvělá obálka a scéna, při které milovník klasické poezie Spenser trpí při přednesu básní moderních.

petrarka72
22.02.2020 5 z 5

Zábavné a sarkastické, drsná škola psaná lehkým perem, s humorem a smyslem pro paradox pojednané téma holocaustu na pozadí detektivního příběhu o krádeži zajímavých obrazů a pár méně zajímavých vraždách.


jindra3953
10.07.2019 4 z 5

Moje první knížka od tohoto autora a určitě ne poslední. Spenserův humor je mému srdci milý.
"Nepřežila bych, kdyby tě zabili," připomněla mi.
Usmál jsem se na ni.
"Já taky ne," ujistil jsem ji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malované dámy v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst2x