Spartakus - Před námi boj přehled

Spartakus - Před námi boj https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71630/spartakus-pred-nami-boj-71630.jpg 4 267 267

Spartakus série

1. díl >

Město přepychu a světské slávy Kapua na konci prvního století před naším letopočtem je místem, kde začíná slavný román Jarmily Loukotkové Spartakus. Dva mocní muži tehdejší římské říše, majitel nejlepší gladiátorské školy Lentulus z Kapuy a římský boháč Krassus, tu prostřednictvím svých gladiátorů bojují o prestiž nejvýznamnějšího muže. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spartakus - Před námi boj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Shashlick
08.12.2023 3 z 5

Po zkušenosti s Není římského lidu se mi k paní Loukotkové moc vracet nechtělo. Spartakus mi však pasoval do výzvy, takže jsem se do něho pustil.
Kniha je takovým mixem zkratkovitého a rozvláčného popisu a pokud někdo touží po historicky přesném a podrobném popisu Spartakova tažení, toho se nedočká.
Měl jsem s knihou ještě jeden problém - tak nějak jsem z ní nepochopil, proč gladiátoři a otroci za Spartakem šli. Z popisu a děje mi nepřišel jako následováníhodná osobnost.

Gabča67
02.11.2023 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlela o tom, jak budu knihu paní Loukotkové hodnotit. Hned na začátku čtení mě napadlo, že tento román o Spartakovi je vlastně báseň poskládaná do vět. Musím ocenit krásnou češtinu paní autorky, úžasná slovní spojení a bohaté popisy. Zároveň se musím přiznat, že kniha se mi nečetla snadno a na styl vyprávění jsem si zvykala dlouho. Přesto ve mě knížka zanechala příjemný pocit. Říkala jsem si, že do druhého dílu se již pouštět nebudu. Závěr knihy mě ale přesvědčil, abych si nechala čtenářská vrátka otevřená :) a asi se k pokračování příběhu časem vrátím.


adbrko
06.10.2023 4 z 5

"Na co připiješ, Spartaku?"
"Na život, protože je bohatý a krásný. A člověk ho chce pít a má na to právo."
A pak tak hořká bylina, ta úplně zbytečná smrt...

Loukotková vykreslila opravdového hrdinu a takové příběhy potřebujeme. Možná by byl jinačí, kdyby ho psal muž, ale zaručeně nechyběla jemnost oproti filmovým variantám, a jakoby tahle kniha byla instrukcemi k další z nich, bohatší a barvitější.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spartakus - Před námi boj v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených415x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených27x
v Knihotéce241x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x