Rázová vlna přehled

Rázová vlna https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363280/bmid_razova-vlna-FFf-363280.jpg 4 943 943

Spad série

< 3. díl >

Závěr akčních postapokalyptických bestsellerů Spad a Poločas rozpadu. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… V jeho troskách řádí měnitelé – nájezdníci, dobyvatelé, a hlavně kult, který shromažďuje atomové bomby k jednomu velkému konečnému odpálení. Věří totiž, že Bůh chtěl zničit svět, ale něco se zvrtlo, a tak je třeba dokončit rozdělanou práci za něj. Jenže jsou tu lidé, kteří nukleární zimu nechtějí, kteří pamatují staré časy a věří, že tenhle svět ještě stojí za záchranu. „Je to naše práce, protože v tomhle posraným světě je to vždycky naše práce. Nezbyl totiž už nikdo, kdo by to mohl udělat za nás,“ říká plukovník Michálek.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rázová vlna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (169)

JSmerda
16.05.2024 1 z 5

ach jo, jedna z nejhorších kotletovek. Bohužel se jedná o bezduchý literární Doom v provedení Kotlety. A to se mi první díl série SPAD líbil.

mi-380
11.05.2024 4 z 5

Od Spadu, přes Poločas rozpadu až k neméně razantní Rázové vlně jsem se, společně s legendárním plukovníkem Michálkem a jeho nejvěrnějšími, prohnal Euroasií, pobil tisíce nepřátel, našel doupě zla a zařídil konečné řešení. Četba vtipná, rychlá, krvavá, bez velkých nároků na mozek.
70 % (936 hodnotících s průměrem 86 %).


Rihatama
21.04.2024 4 z 5

"Rozhodně byste nikdy v životě neměli zapomenout na nikoho, komu dlužíte laskavost."

Limonádový Joe v sexy-military sci-fi provedení, to je plukovník Michálek v Kotletově postapo tetralogii, která nenabízí košatý příběh ani hlubokou filozofii, ale baví. Pouť "Hrdiny z Istanbulu" na záchranu světa, resp. toho mála, co ze světa ještě zbylo, a co se měnitelé rozhodli spálit na popel a prach, vede skrze společenství silných mužů, zotročených žen - čubek a hromady mučených a vražděných bídných bezvěrců. Ne každý ale touží po nukleární zimě. Ke slovu tak přichází česká bojová jednotka, která se osvědčila, když vyhnala z Brna japonské okupanty. Češi prostě umí ;-).

Kotleta se jeví rutinérem béčkových krváků naplněných černým humorem, akcí, sexem i romantickými vsuvkami, tady zarámováno citáty z Knihy samuraje - Hagakure. Vzhledem k míře sarkasmu jsem tak trochu čekala, že citace jsou součástí Kotletovy fabulace. Jenže Hagakure existuje a je to vážně zajímavé čtení, jak jsem si následně ověřila.

"Pán Naošige pravil: "Cesta samuraje spočívá v beznaději. Zoufalého člověka nepřemůže ani deset nebo více mužů. Rozumný člověk ničeho velkého nedosáhne. Raději se staňte šílenými a zoufalými. Kdo na Cestě samuraje používá svůj úsudek, neuspěje. Věrnost ani oddanost nejsou zapotřebí, stačí, když se na Cestě stanete zoufalými. Věrnost a oddanost jsou v zoufalství obsaženy."

všechny komentáře

Související novinky (3)

Palmknihy: Až 70% slevy a soutěž

17.10.2022


10 nejprodávanějších eknih (leden)

09.02.2018


10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

04.01.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rázová vlna v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených1 373x
ve Čtenářské výzvě65x
v Doporučených54x
v Knihotéce436x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech7x