Soumrak mužů přehled

Soumrak mužů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503258/bmid_soumrak-muzu-Uv4-503258.png 4 79 79

Píše se rok 2025 a ve Skotsku se objevil záhadný vir – smrtelná nemoc, která je zřejmě fatální pouze pro muže. Když doktorka Amanda MacLeanová tento nový fenomén nahlásí, je vnímána jako hysterka. Když lidé její varování konečně začnou brát vážně, už je příliš pozdě. Vir způsobil globální pandemii – a také politickou. Všechny oběti jsou muži. Svět se stává něčím neznámým – světem žen. Následují příběhy lidí, kteří zůstali naživu a musejí se s následky viru vyrovnat. Jsou vyprávěny v první osobě a zahrnují příběh Amandy MacLeanové, Catherine – sociální historičky, která je rozhodnuta zdokumentovat osudy žen po „mužském moru“, analytičky tajných služeb Dawn, která má za úkol pomoci vládě vytvořit novou společnost a Elizabeth – jedné z mnoha vědců, kteří se zoufale snaží vynalézt vakcínu. Skrze tyto ženy a příběhy dalších lidí poznáváme nesčetné způsoby, jakými absence mužů změnila společnost, ať se jedná o osobní ztrátu – manželů a synů – či politickou – změny v pracovní síle, plodnosti a významu rodiny. V Soumraku mužů Christina Sweeney-Baird mění nepředstavitelné na nezapomenutelné.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

The End of Men , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soumrak mužů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

hroubek
04.05.2024 4 z 5

Povedená a dobře napsaná kniha. Kniha mi dost připomněla komiks Y: Poslední z mužů a formou vyprávění Světovou válku Z. Kniha je správně napínavá, dojemná a čte se opravdu moc dobře. Má to spád, je to zajímavé a autorka si zaslouží pochvalu, že se na daný problém dokázala koukal z realistického pohledu. Trošku zamrzí, že chybí nějaký pohled z Afriky, jižní Ameriky nebo třeba z nějakého ostrova. Další menší problém je ten, že se některé věci ke konci pak opakují, ale to je fakt menší chybička. Z mého pohledu je Soumrak mužů povedená a dobře napsaná kniha a pokud si jí přečtete, tak nebudete zklamaný.

hnilda3
04.12.2023 3 z 5

Námět mě moc zaujal a první třetina knihy byla moc zajímavá (až na větší počet postav, které se mi pletly, ale to se mi stává u poloviny knih). Bohužel poslední třetiny knihy byla naprosto o ničem a opravdu nudná :(.


kikies
09.11.2023 3 z 5

Námět super, postavy se mi sice trochu pletly, ale psychologie a emoce na jedničku, ale na tu pohromu, jakou to mělo vyvolat, to bylo pořád ještě nějak moc klidné. Bylo tam toho prostě málo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Soumrak mužů v seznamech

v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x