Soudce a jeho kat / Podezření přehled

Soudce a jeho kat / Podezření
https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87108/bmid_soudce-a-jeho-kat-podezreni-VpW-87108.jpg 4 68 68

Dürrenmatt je typem spisovatele, který se snaží dobrat pravdy zmocněním syrové reality. Činí tak komediální formou, tvrdí, že jen tak lze odhalit jádro věci a objasnit tragično. Své myšlenky přetavuje do symbolů a s oblibou si volí extrémní situace. Nejlépe mu totiž umožňují uplatňovat kombinaci vypravěčských prvků realistických s nerealistickými. Prostřednictvím jednotlivých postav obrací se na čtenáře s palčivými otázkami, útočí na jeho intelekt a nutí ho k zamyšlení. Všechny Dürrenmattovy příběhy vynikají nesmírně citlivými psychologickými studiemi s hlubokou analýzou všelidských vztahů. K nim se řadí i právě vydané romány Soudce a jeho kat a Podezření, jež bezesporu náležejí k vysoce náročným uměleckým dílům světové literatury.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Richter und sein Henker / Verdacht


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soudce a jeho kat / Podezření. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

draka
07.09.2021 5 z 5

K této knize se vracím a budu stále vracet, neboť jsou to výtečně napsané příběhy detektiva, starého praktika, který dokonale zná psychologii pachatelů a pátrá po zločinu navzdory jemu vlastnímu ohrožení.

SSTknihy
27.01.2021 4 z 5

Detektivní příběhy, které v sobě skrývají mnohem víc než jen cíl dopadnout pachatele. Pro komisaře Bärlacha je při pátrání důležitější lidská povaha, motivy, které vedly k činům a touha po spravedlnosti. Za svou pravdou jde s buldočí zatvrzelostí, i kdyby ho to mělo stát život. Napínavé do poslední řádky.


Jerry H
11.10.2020 5 z 5

Pěkná kniha k zamyšlení o propojení dobra a zla, chudoby a peněz, lidských hodnot a moci. Pěkně vykreslené a do detailu popsané postavy. Povídka Podezření se mi líbila o něco více, ke konci to už bylo hodně napínavé až psycho.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Soudce a jeho kat / Podezření v seznamech

v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených8x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x