Sny přehled

Sny
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472112/bmid_sny-fqv-472112.jpg 4 32 32

Prázdnota série

1. díl >

Píše se rok 3589, patnáct set let po ničivé válce lidského Společenství proti brutální mimozemské civilizaci Dokonalých. Společenství válku o přežití vybojovalo, nyní se však objevilo ještě větší nebezpečí. Hrozba existenci celého vesmíru leží v srdci galaxie. Je to Prázdnota sama. Existuje milióny let, neustále se rozpíná všemi směry a požírá vše, co mu stoji v cestě – planety, hvězdy, galaxie. Původ Prázdnoty je neznámý, stejně jako její tvůrce a účel. Ani Raielové, nejstarší a technologicky nejvyspělejší rasa v galaxii, nedokázali odhalit tajemství Prázdnoty. Jediným spojením s Prázdnotou jsou Sny. Sny, kolem kterých povstal náboženský kult, který chce do jejího nitra vypravit Pouť. Nikdo neví, zda Pouť přinese záchranu nebo zkázu. Může však expanzi katastrofálně zrychlit a proto vyprovokuje i reakci mimozemských sousedů. Společenství směřuje k další krizi.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Planeta9
Originální název:

The Dreaming Void , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Finn69
25.02.2024 3 z 5

Sny mi doma cca rok stály v regálu, čekal jsem, až si budu moct přečíst celou trilogii naráz a nějak jsem na to pozapomněl :) Ale teď už jsem si přinesl z knihovny Čas, takže jsem skočil rovnýma nohama do Hamiltonova světa. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval, děj se od poslední knížky posunul cca o 1500 let a Hamilton rozhodně nešetří ani stránkami, ani postavami, ani příběhovými linkami. Je všeobecně známo, že za tu dobu, než se Hamilton s příběhem vůbec někam dostane, by takový Neal Asher napsal celou trilogii.
Takže na to jsem byl připraven a nepřekvapilo mě, že Sny jsou v podstatě hlavně mamutím 700stránkovým prologem, který na šachovnici rozestavil figurky (spoustu), stanovil vztahy a pravidla (složité a složitá) a udělal pár prvních tahů (zaplať pánbůh). Potenciál je velký, uvidíme, jak se nám to v dalším díle všechno navzájem proplete a rozvine, věřím, že to ještě bude jízda.

Luigi1
29.01.2024 3 z 5

tato kniha byla podle mě dost rozvláčná


lampernaqui
03.03.2023 4 z 5

Po delší době jsem se vrátil zpátky do Společenství. Od Hvězdoplavce uplynulo několik stovek let, což naše staré známé nezastavilo a vyskytují se i v Prázdnotě. Je to ale jen dobře. Román se zabývá přípravou na velkou náboženskou pouť, která s největší pravděpodobností ohrozí veškerý život. Jak s tím bojovat? Jak se dá pouť zastavit? Nebo se pouť uskuteční a nic se nestane? To přece nebudou hlavní hrdinové riskovat. S tímto příběhem se prolíná ještě jiný, mnohem starší... na jehož základě vznikl nápad Pouti. Návrat do Společenství se vydařil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sny v seznamech

v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x