Sněžím přehled

Sněžím
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178084/snezim-178084.jpg 4 58 58

Co dělat, nasvědčuje-li všechno tomu, že nám cynicky lže jeden ze dvou lidí, kterým jsme nejvíc v životě věřili, a my přitom nevíme, který z nich to je?? Nezbývá než zmobilizovat všechny smysly a pokusit se přijít na to instinktem a inteligencí. Což ovšem může vést k tomu, že se čerstvě zjevená pravda ukáže být opět pouze lží a vyvolá nové podezření nabalující další vinu jako stále hrozivější lavinu, aniž lze odhadnout, koho na konci zasype… První román Pavla Kohouta napsaný po návratu z vynuceného exilu byl inspirován tehdejší patovou situací při vyšetřování, kdo z nových politiků právě osvobozeného státu byl za totality tajným agentem Státní bezpečnosti. Básnířka Petra Márová, věřící katolička, která si s bývalým režimem nikdy nezadala a musela za to tvrdě zaplatit, stojí náhle mezi dvěma muži, které milovala, a oni se teď navzájem obviňují z vydatné služby právě smetenému režimu. Rozhodne se zjistit, kdo z nich mluví pravdu a kdo ji klame, za každou cenu, až ji hrozí, že se obětí té uvolněné laviny stane sama. Žánr, jemuž se „novočesky“ říká thriller, neochudil autor o napětí, které stupňuje až do posledních stránek, a?navíc jej obohatil o souběžné příběhy spojující právě započatou dobu dobrých naději s přízraky ohavné minulosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněžím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

BlackJeffy
19.04.2021 1 z 5

Kdybych na knihu nemusela napsat interpretaci literárního díla potřebnou k udělení zápočtu, patřila by k malému množství knih, které jsem nedočetla. Hlavní hrdince mám od první stránky chuť dát pěstí. Tahle chuť po celou dobu četby akorát sílí, rozhodně neustupuje.
Absence stylistiky a základních pravopisných pravidel mě příšerně rozčilovala, neustálé závorky s myšlenkami jsem po prvních 50 stranách knihy přestala číst. Postavy podivné, hlavní hrdinka je naprostou definicí pokrytce, zoufalky a šílené ženské. Jediná sympatická mi byla Gábina, kdybych měla matku, které je přednější soulož před dítětem, taky bych dělala všechno proto, abych nemusela být doma.

bigben
12.09.2018 3 z 5

Tuhle knížku mám ráda, nejenom proto, že se hlavní postava jmenuje stejně, ale pro její osud a zápletky v něm, hlavně co se týká chlapů, starosti o dceru. Stojí za to, si ji přečíst.


lencin
19.07.2017 3 z 5

Dobrá kniha, ale ne z autorových nejlepších. Příběh o černé, bílé a mnoha odstínech šedé za socialismu i v čerstvě se rodícím kapitalismu devadesátých let. Petra Márová "vyšetřuje" dva své milence a snaží se zjistit, kterému z nich může věřit...

všechny komentáře

Související novinky (1)

35 nových eknih zdarma (září)

27.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sněžím v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x