Smutné povídky přehled

Smutné povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460763/bmid_smutne-povidky-osR-460763.jpg 2 1 1

Soubor povídek A. P. Čechova, který se skládá ze dvou částí: Smutné povídky I a Smutné povídky II. Na začátku je několikastránková předmluva překladatele Vincence Červinky - Ant. P. Čechov ve svých dopisech a literárním díle. Smutné povídky I - Ariadna, Kněžna, Na moři, Nepřátelé, Stáří, Vaňka, Voloďa, Žena. Smutné povídky II - Bez záhlaví, Ivan Matvějič, Manželka, Mrtvola, O lásce, Případ z prakse, Učitel, Velký a malý Voloďa, V kůlně, Výbava, Zinóčka, Jónyč.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smutné povídky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

jejda.majda
11.05.2021 2 z 5

Kniha vydaná v roce 1910 a zároveň nejstarší kniha v mé knihovně.

Z těch celkem 20 smutných povídek se mi jich opravdu líbilo asi tak pět. Povídky byly docela nápadité, ale já nemám moc ráda zdlouhavé popisy, kterých bylo v této knize opravdu spoustu, takže jsem se hodněkrát musela přemáhat, abych tu danou povídku dočetla.

Na druhou stranu musím ale pochválit velmi zdařilý překlad Vincence Červinky a jeho skvělou předmluvu (Ant. P. Čechov ve svých dopisech a literárním díle), která pro mě byla z celé knihy nejzábavnější.

Jsem ráda, že jsem si přečetla něco od klasika, od kterého jsem (bohužel) ještě nic nečetla. Podruhé bych ale už tuhle knihu číst nechtěla, takže jsem ji přidala do naší českobudějovické knihobudky a poslala jsem ji dál. Někomu jinému určitě udělá větší radost.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smutné povídky v seznamech

v Přečtených1x
ve Čtenářské výzvě1x

Štítky knihy

povídky ruská literatura

Autorovy další knížky

Anton Pavlovič Čechov
ruská, 1860 - 1904
1976  85%O lásce
1933  89%Pavilon číslo 6
2008  72%Povídky (6 povídek)
1962  90%Okamžiky
2002  85%Ivanov