Smrt v křišťálové kouli přehled

Smrt v křišťálové kouli https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469667/bmid_smrt-v-kristalove-kouli-Y7w-469667.jpg 4 124 124

Série detektivních případů jedenáctileté Flavie de Luce, svérázné vyšetřovatelky zločinů v britské vesničce Bishop's Lacey, pokračuje… Scéna dalšího příběhu se otevírá ve chvíli, kdy stará cikánská věštkyně Fenella uvidí v křišťálové kouli Flaviinu dávno tragicky zemřelou matku, která se prý chce vrátit domů. Fenella se utáboří na pozemcích...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

A Red Herring Without Mustard , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v křišťálové kouli. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

misssicccka
14.04.2024 3 z 5

To, co se zdalo jako super ve triceti bez deti, uz se nemusi zdat super ve ctyriceti s detmi ;)
Je to bohuzel tak a me to mrzi, ale me treti setkani s Flavií bylo po deseti letech a uz nam to nefunguje.
Ale tesim se, co na to reknou jednou me deti.

soukroma
10.06.2023 3 z 5

Četla jsem již jeden z dalších dílů série na základě dospěláckých ohlasů, ale na mne je to opravdu už až moc stylem pro mládež: táhnoucí se, nudná, málo uvěřitelná, po všech stránkách.
11letá dívka vyrůstající dle svého, na upadajícím venkovském panství, bez matky, jen s otcem a s dvěma podivně záštiplnými o něco staršími sestrami, bez formálního vzdělávání, jen se svou chemickou laboratoří. Flavia je vylíčena na svůj věk až moc vyspělá, v každé situaci si ví rady včetně oblbování dospělých (a vypořádávající se s krvavými zraněními a mrtvolami lépe než běžný dospělý), jakoby vyrostla někde na ulici nebo ve slumu a odmalinka se musela o sebe komplet postarat.
Navíc není moc zřejmý historický kontext - začátek 50. let (ještě za Jeho Veličenstva) spíš v knize vypadá jako viktoriánská doba, i aut a dalších vymožeností již z konce století (třeba telefon, který jinak snad vzdělaný otec nesnášel) bylo povážlivě málo. Ne, víc už ne, nic pro mne.


zazvorka
13.01.2022 4 z 5

Spokojeně jsem zhltla další díl Flavie - mezi těmi, které jsem zatím měla možnost si přečíst, ho řadím na třetí místo, dvojka a pětka se mi líbily o malinko více. Ale pořád prima čtení, baví mě to. Co mi zůstává záhadou je vztah starších sester k Flavii, třeba se to vyjasní, až ke mně doputuje první díl. Rozhodně mne těší, že mám před sebou ještě tři knížky, nerada se budu se sérií loučit. Nevím, jaká je pravděpodobnost, že vyjdou i další díly, doufám, že prodejnost byla dobrá a dočkáme se.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (13. - 19. 4.)

12.04.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt v křišťálové kouli v seznamech

v Přečtených169x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených10x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech3x