Smrť pani McGintyoej přehled

Smrť pani McGintyoej
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510300/bmid_smrt-pani-mcgintyoej-zpq-510300.jpg 4 624 624

Hercule Poirot série

< 27. díl >

Román Smrť pani McGintyovej z roku 1952, ktorý vychádza v novom vydaní, zaujme rafinovane skonštruovaným príbehom s množstvom podozrivých, napínavým do samého konca. Poirotovým povestným malým sivým bunkám tentoraz prichádza na pomoc svojrázna autorka detektívok Ariadne Oliverová so svojou ženskou intuíciou. Tichou dedinkou Broadhinny na malebnom anglickom vidieku otrasie surová vražda: starú upratovačku McGintyovú ktosi zniesol zo sveta silným úderom do tyla. Podozrenie ihneď padne na jej podnájomníka Jamesa Bentleyho, čudáckeho mladého muža bez prostriedkov. Súd Bentleyho uzná vinným, no inšpektor Spence má napriek tomu veľké pochybnosti o jeho vine, a tak sa s prosbou o pomoc obráti na svojho starého priateľa, súkromného detektíva Hercula Poirota na dôchodku. Len čo sa Poirot oboznámi s prípadom, rozhodne sa stoj čo stoj zabrániť poprave nevinného človeka a vypátrať skutočného vraha. Netuší však, že tým sa aj jeho život ocitol vo vážnom ohrození...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Mrs McGinty's Dead , 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť pani McGintyoej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (93)

Margherita_N
06.04.2024 5 z 5

Hercule Poirot zachraňuje podnájemníka staré posluhovačky paní McGinthyové před oprátkou, když po její násilné smrti všechny důkazy ukazují právě na mladého Jamese. Podobnou zápletku znám z příběhů Sherlocka Holmese, bavila mě tam jako tady. U Hercula Poirota je ale jako tradičně široký okruh podezřelých - detektiv najde v šuplíku paní McGinthyové schovaný výstřižek z novin pojednávající o starých kriminálních případech. To byla pro mě skutečná zkouška pozornosti, zapamatovat si všechna ta jména a mikropříběhy a sledovat, kterou z žen začne Poirot spojovat se smrtí staré posluhovačky a jak ji hodlá znovu najít, když žije pod jiným jménem a po letech vypadá jinak než na novinové fotce. Opět povedená detektivka, Hercule Poirot je můj velký oblíbenec.

ivetka859
31.03.2024 5 z 5

Hercule Poirot mi zase spravil chuť. Až do konce jsem neměla tušení, kdo byl vrahem. Opět mě A. Ch. tahala po nitkách a já stejně netušila, kam vedou.
Po dočtení každé autorčiny knížky si teprve uvědomím, jak snadno se mi četla, jak dobře byly scény i zápletky popsané, jak hladce to všechno plyne. Píše tak přirozeně a vlastně i jaksi nadčasově.
Kdybych někdy zapomněla to wow, kdo byl vrahem, tenhle kousek si ráda přečtu znovu.


Vuokko
20.03.2024

Knih od ACH jsem přečetla už vícero a knihu Smrt staré posluhovačky řadím k tomu nejlepšímu, co jsem doposud od autorky četla. Pachatele jsem neměla ani šanci uhádnout, ale co si budem, to by byla nuda. Ráda se nechávám oslnit geniálními zápletkami a konkrétně u této knihy bravurním vyřešením. Jsem ráda, že královna detektivek byla tak plodnou spisovatelkou a s mistrem Poirotem mě čeká ještě mnoho stran.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023


Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrť pani McGintyoej v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených1 055x
ve Čtenářské výzvě148x
v Doporučených30x
v Knihotéce338x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech4x