Smrt boha smrti přehled

Smrt boha smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330317/bmid_smrt-boha-smrti-XnB-330317.jpg 5 49 49

Smrt boha smrti líčí události kolem atentátu na zastupujícího říšského protektora Heydricha.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt boha smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

hnatlubo
08.12.2022 4 z 5

Rozhodně zajímavá knížka avšak v té spoustě jmen se čtenář lehce ztratí.

Knihomolka97
12.08.2022 5 z 5

O druhou světovou válku, zvláště o atentát na Heydricha a období heydrichiády se už pár let docela intenzivně zajímám. Knihu Smrt boha smrti jsem si nemohla nechat ujít.
Kniha je rozdělena na 4 části a je napsaná opravdu čtivě. Od začátku jsem vstřebávala veškeré informace. Četla jsem po kouskách, protože jich bylo opravdu moc, mnoho jmen, dat, názvů a hlava to už pak ani nebrala. Říkala jsem si, kolik toho už vím, ale dozvěděla jsem se toho tolik nového, že mám zas o čem přemýšlet. Vážně zajímavé a poučné čtení, až se člověku nechce věřit, že se něco takového stalo.. dělo...
Heydrich - kdo vlastně vůbec byl, z jaké pocházel rodiny, jak se stal, kým se stal, jeho "vláda" u nás, informace o parašutistech, o skupinách ANTHROPOID, SILVER A, OUT DISTANCE, ZINC, činnosti odboje, příprava atentátu, období po něm, Lidice, části o zrádci Čurdovi a mnoho, mnoho dalšího - o tom všem se dočteme v této knize. Nechybí také svědectví od různých lidí, třeba manželky Heydricha. A taky alespoň pár dobových fotografií, některé ovšem asi nejsou úplně pro slabší povahy..
4,5⭐/5⭐


jan.para
28.06.2022 5 z 5

Kniha popisuje operaci Anthropoid v širších souvislostech. Dozvíme se v ní mnoho informací o životě Reinharda Heydricha, nebo působení dalších výsadků v protektorátu během let 1941 až 1942. Na knize je poznat, že autor se nedostal k informacím, jaké mají dnešní badatelé, ale i tak knížku mohu jen doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt boha smrti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x