Služebná přehled

Služebná https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484550/bmid_sluzebna-jZd-484550.jpg 3 79 79

Julia, hlavní hrdinka románu polské spisovatelky Alice Sinické, je mladá žena se spoustou snů a cílů, která si přivydělává úklidem domácností. Pořádek je její osobní vášní. Jednoho dne nastoupí k výkonu své profese do vily manželů Borewských. Rodinu tvoří poněkud zvláštní, tajemná žena Maria, její muž Mikuláš, vlivný advokát, posedlý středověkem, a také dospělý syn Kacper, spisovatel, který pracuje na svém novém románu. Krátce po nástupu dávají Borewští Julii návrh na užší spolupráci a společné bydlení. Ta jej zprvu zavrhuje. Poté, co při výkonu své práce ve vile znenadání omdlí, se však všechno změní. Z návrhu je nabídka, která se neodmítá. Julia se stává součástí strašlivé hry, kdy se boj o vlastní důstojnost a svobodu změní v boj o holý život. Mrazivý thriller Alice Sinické, plný nečekaných zvratů a napětí, přenese čtenáře do světa týrané ženy, zoufale bojující o zvrácení svého zlého osudu. Děj tohoto dramatického příběhu o manipulátorech a jejich oběti autorka zasadila do reálných kulis svého rodného Dolního Slezska, což pocit autenticity ještě umocňuje.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Sluzaca , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Služebná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

sachista
03.05.2024 4 z 5

Thriller, který se čte velmi dobře a čtenář/ka jej neodloží, dokud jej nedočte a nezjistí, jak se všechny věci mají. Jako zkušený čtenář detektivek jsem podezříval všechny a nevěřil nikomu a ničemu a stejně jsem hlavní pointu neodhalil. Za ni autorce tleskám a doufám, že se dočkám ještě nějakého dalšího českého překladu některého z jejích strhujících thrillerů.

Margarett_Lindd
01.04.2024 2 z 5

Po dlouhé době kniha, která se mi opravdu nelíbila. Knížky jsem si náhodou všimla v knihovně v regále a ihned mě zaujala obálkou, názvem i popisem.
Děj byl ale nakonec absolutně nezajímavý, žádný extra spád a už vůbec ne zajímavé vyústění.
Jediné, co snad můžu přidat k dobru a díky tomu i dvě hvězdičky, je, že jsem čekala, že hlavní zápornou postavou je někdo úplně jiný. Takže alespoň trochu překvapení.
Škoda, myslím si jinak, že téma má velký potenciál.


Knihomolka97
17.01.2024 3 z 5

Služebná mě zaujala predevším obálkou a těmto dvěma větami, které mě navnadily na čtení. Kniha ale nesplnila má očekávání. Nápad to byl dobrý, zpracování slabé. Čekala jsem daleko drsnější, napínavější děj. Čekala jsem, že se budu o hlavní hrdinku bát, fandit jí a to se úplně nestalo. Spíš než o ďábla se tu jednalo o magora. Chvilkama mi to přišlo vyloženě nevěrohodné a občas až směšné. Postavy? Jedna lepší než druhá. Julia naivní a ne úplně bystrá (napsáno co nejvíc slušně), Kaspera jsem nechápala, Maria a Matyáš povedená dvojice.
Chválím ale dva zajímavé zvraty a zvláště závěr. I když jsem si říkala, že to přece nemůže být tak předvídatelné a hledala jinou variantu, tak tohle mě fakt vůbec nenapadlo, až se stydím.
Za mě 2,5*/5*

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Služebná v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery polské romány

Autorovy knížky

2022  69%Služebná