S duší Japonky přehled

S duší Japonky
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310766/bmid_s-dusi-japonky-VCd-310766.jpg 3 74 74

Pokračování úspěšné knihy Suši v duši Denisa Ogino pokračuje ve vyprávění svého příběhu „slovenské“ Japonky, která odjela na návštěvu Slovenska a už se do Japonska nesměla vrátit, protože jí to její manžel Shige zakázal. Denisa zůstává na Slovensku sama se svým synem Justinem, a oba se ze dne na den musí přeorientovat na slovenskou realitu, což je obzvlášť pro Justina zpočátku velmi těžké. Denisa zůstane zcela bez prostředků, ale nerezignuje a využije všeho, co se za léta pobytu v Japonsku naučila. Čím vším musí ona i její syn projít? A najde nakonec Denisa štěstí, o němž snila? Můj předešlý život odplavila vlna tsunami spolu s průvodcem. Dnes, dva roky po rozvodu, už Šigeho jinak nenazvu. Dal mi pocit výjimečnosti, úžasného syna a možnost poznat a zamilovat si Japonsko. A potom se z mého a Justinova života vypařil jako bouřkový mrak, abych přes mnohá úskalí našla konecně samu sebe a to svoje vysněné štěstí…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S duší Japonky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Auto999
18.12.2022 4 z 5

Tato kniha není až tak hrozně moc čtivá a napínavá jako první díl ale i přesto není vůbec špatná. Z části se v ní autorka neustále vrací k svému životu v Japonsku. Ale já jí chápu. Když se zamilujete si do cizí země, tak je po té návrat o to těžší. Ještě navíc když je nedobrovolný, bez věcí a nic moc vás toho doma nečeká. Oba dva díly jsou dobrá sonda do duše Japonců. I když věřím, že autorka měla spíš smůlu a i mezi Japonci se musí najít věrní lidé.

medlovice
23.07.2022 2 z 5

Tak tohle nebudu nazývat románem, Je to spíš cestopis , dokument o Japonsku, nějaká příručka pro turisty, i když je tu láska a štastný konec , sem tam recept a spousta nářků. Prostě dvě zcela odlišné kultury nelze míchat .


renisla
27.10.2020 1 z 5

Naivní "probuzení" jedné slovenky. Nějak men to nechtlo..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha S duší Japonky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených115x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Denisa Ogino
slovenská