Slíbila jsi, že budeš žít i za mě přehled

Slíbila jsi, že budeš žít i za mě
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450692/bmid_slibila-jsi-ze-budes-zit-i-za-me-LjB-450692.jpeg 4 199 199

HUMORNÝ DOJEMNÝ PŘÍBĚH | Když je vám třicet, nejste připraveni na to, že přijdete o svou nejlepší kamarádku. Molly je však nucena čelit přesně této tragédii, když její přítelkyně Marie po pouhých několika měsících zemře na vážnou nemoc. Dívka si od Molly těsně před smrtí vyžádá slib: bude žít naplno, za ně za obě. Trvá na tom, a tak Molly souhlasí. Jak ale začít? Dát vale práci servírky? Rozejít se s Germainem? Jistě, je to účetní a nosí papuče, ale je hodný… Když Molly pouhých pár dní po kamarádčině pohřbu obdrží záhadný balíček s dvanácti Mariinými dopisy, pochopí, že ji její slib zavede mnohem dále, než si představovala...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Kontrast
Originální název:

Tu as promis que tu vivrais pour moi , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slíbila jsi, že budeš žít i za mě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Hradčiatko
28.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Ja nejak neviem, malo by byť (vzhľadom ku mojim životným okolnostiam, keď možno nastane situácia, že by som za takú možnosť a šancu byť s mojím Willom ešte dlhšie aspoň prostredníctvom dopisov... viď moje komenty: Než jsem tě poznala, Hvězdy nám nepřály a pod.), ale nejak nebolo, skrátka tam niečo chýbalo, a pritom popis nového začiatku, knihovníckeho večera, tanca zmeny klímy a práce bol skvelý, zvraty v jej živote tiež, dokonca sa na konci zvedavý čitateľ dozvie, čo bolo v ďalších dopisoch, a to veľmi kvitujem, ale čosi... čosi mi chýbalo... alebo vadilo, žeby na vzťahu k rodičom a bratovi zosnulej, žeby na tehotenstve inej kamarátky, alebo pre mňa slabej charizme toho hlavného páru. Skrátka v tom závere som sa ja osobne zadrhla, ale objektívne pekné a premyslené, tak skúste tomu dať šancu a uvidíte ;)

Kristulda
03.02.2024 4 z 5

Moc krásná, silná knížka i sem si poplakala. Tak silné přátelství dvou úžasných kamarádek.


hledaseniki
31.12.2023 3 z 5

Slíbila jsi, že budeš žít i za mě
Kniha, kterou mám doma už nějaký ten rok a protože jsem se v letošním roce rozhodla číst také to, co mám v knihovně už dlouho, konečně na ní přišla řada.

Příběh o přátelství a o tom jak se vyrovnat se ztrátou, takových knih vychází rok od roku víc a je to určitě dobře. Jak začít, na úvod řeknu, že kniha se mi četla strašně dobře, až to překvapí pokud víte, že velkou součástí příběhu bude i zármutek. Jenže to byl ten problém, příběh se mě vůbec, no dobře ne vůbec ale nijak zvlášť se mě nedotknul, nešel až na dřeň a spíš to klouzalo po povrchu.
Absolutně jsem se nedovedla ztotožnit s hlavní hrdinkou i přesto, že jí bylo přes 30 let (do té kategorie spadám i já) některá rozhodnutí pro mě byla dost nepochopitelná. Druhá část knihy byla daleko lepší a díky tomu dostává 3 hvězdičky.
Řekněme, že o téhle knize můžete říct, neurazí, ale ani nenadchne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (14)

Přála bych si, abys žila i za mě.


Budu žít. To ti slibuju.


Je pryč...


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Slíbila jsi, že budeš žít i za mě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených279x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených7x
v Knihotéce226x
v Chystám se číst188x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech6x