Slavné výstupy II. přehled

Slavné výstupy II. https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307438/slavne-vystupy-ii-20O-307438.jpg 4 4 4

Podtitul: Kronika světového horolezectví Kniha Slavné výstupy, rozdělena podle zeměpisných oblastí, nabízí pohled na rozvoj horolezectví ve velkých horských pásmech na světě. Každá oblast dává horolezecké výstupy do kontextu jednoduchého historického vývoje regionu. Nejprve jsou zde uvedeni dnes žijící horolezci a lezci z nedávné historie (Diemberger, Habeler, Hillary, Kurtyka, Scott, Venables), potom jednotlivé výčty osobních pamětihodných výkonů nabízející názorný pohled do charakterových vlastností těch, kdo se rozhodli žít za hranicemi každodenních zkušeností. 16 s. obr. příl.... celý text

Literatura naučná Sport
Vydáno: , Altituda
Originální název:

Great Climbs , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavné výstupy II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

valda
27.11.2016 2 z 5

Nakladatelství Altituda vydávalo několik let na začátku milénia knihy o horolezectví, pak nejspíš zaniklo. Tohle je jedna z těch knih, z edice Světové horolezectví. Jedná se o druhý díl souboru vlastních vyprávění známých horolezců. Jestli jsem to dobře pochopil, tak oba soubory připravil Walter Bonatti. Jedná se převážně o výstupy z "moderní" éry horolezectví, tzn. 70. léta. Protože ale soubor připravil Bonatti, tak jsou upřednostněny klasické postupy na úkor supermoderních technologíí dobývání hory. Kromě Alp a Himalájí se můžete těšit třeba i na Patagonii.
Je to takové celkem příjemné počtení, ale protože článků je hodně, tak nikdy není dost prostoru na větší vtažení do děje, a prakticky žádný mi nějak více neutkvěl v paměti, takže doporučuji se spíš podívat po jiné knize s podobnou tématikou.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slavné výstupy II. v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce3x

Autoři knihy

Chris Bonington
britská, 1934
Audrey Salkeld
britská, 1936