Sláine: Válečníkův úsvit přehled

Sláine: Válečníkův úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63190/slaine-valecnikuv-usvit-63190.jpg 4 28 28

Divoký svět Tir Nan Og - Země mladých - je domovem válčících kmenů uctívajících bohy dobrotivé i zlovolné. V prvním svazku Sláineových dobrodružství se seznámíme s jedním z nich, s kmenem Sessairů, odvážných bojovníků nesmírně zručných v umění války, z nichž tím nejlepším je mladý barbar jménem Sláine Mac Roth. Sláine je mimo jiného mistrem "křeče obludnosti" - dokáže do svého těla pojmout moc bohyně země, která jej promění v mocného monstrózního berserkra! Autorem scénáře tohoto dnes již klasického příběhu meče a magie je zakládající šéfredaktor časopisu 2000 AD Pat Mills (Savage). Pod kresbou jsou podepsáni Angie Kincaidová, Massimo Belardinelli (Ace Trucking) a Mike McMahon (Soudce Dredd). ... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Sláine: Warrior´s Dawn


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sláine: Válečníkův úsvit. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

ludek.n
05.04.2024 3 z 5

Toto album obsahuje několik prvních dobrodružství legendárního bojovníka, barbara, žoldáka, zloděje a osobního strážce Sláina Mac Rotha z kmene Sessairů, které nám přiblíží a vtluče do palice jeho oddaný trpasličí průvodce Ukko. Podobu oběma hrdinům vtiskla výtvarnice Angie Kincaidová, která však svůj post hned vzápětí přenechala Massimovi Belardinellimu a Mike McMahonovi. Ti se pak spolu navzájem střídají ve ztvárňování vizí scénáristy Pata Millse. A zatímco u Belardinelliho převládá ostrá a jasná kresba, McMahonův styl je rozevlátý, neučesaný, místy až pitoreskní. Oba se pak dosytosti vyřádili v bojových scénách, kterých je Válečníkův úsvit plný. Skoro by se dalo říct, že bitva stíhá bitvu. Sláine se ještě neoklepe z jedné a už je oběma nohama v další. A tolik, kolik je tady zápasení a zabíjení, tolik je tady i nejrůznějších potvor, monster, nestvůr, holých lebek a ošklivých ksichtů. Mrtvými se to tady jen hemží a ne všichni, kteří už to mají za sebou, zůstanou klidně ležet a trouchnivět. Ukkovo vyprávění o návratu Sláina Mac Rotha domů je drsné, brutální, často i ohavné a zlé, ale něco vás nutí číst pořád dál, dokud nejste na poslední straně.

špulo
28.08.2023 4 z 5

Ja mám tieto barbarčiny rád. A, až na Conana, sú pomerne vzácne. Preto som si tohto Sláina po rokoch s chuťou zopakoval. A chutilo zas. Síce pár úvodných príbehov sú len akčné rubačské jednohubky, neskôr sa nám ale scenárista rozjel a nabral celkom epické rozmery. Preto je škoda, že nám nevyšlo priame pokračovanie.
Kresebne sa nám to prestrieda od klasickej komikskresby, cez vylepšenú klasickú komikskresbu k miernej avantgarde. Doteraz som sa sám so sebou nedohodol nakoľko sa mi tá posledná verzia páčila. Všetky tri majú svojskú atmosféru barbarskej doby temna a svetla. A hoci mám radšej Sláina vo farbe, vôbec by som sa nebránil ďalším čiernobielym vydaniam. Pretože komiks barbarom sedí. A kto tvrdí, že nie, "ať mi políbí břiť !!!" ;)).


ruza07
08.10.2018 5 z 5

Ano, mám rád Conana, ale Slaine......
Můj meč Smrťokop ti touží vykopat hrob do těla!
A můj Hlavoskuč také!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sláine: Válečníkův úsvit v seznamech

v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x