Sladký život bez cukru přehled

Sladký život bez cukru https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255571/bmid_sladky-zivot-bez-cukru-ZyF-255571.jpg 4 32 32

Jedna z nejpozoruhodnějších populárně-naučných knih o zdravé výživě poslední doby. Z části příručka paleostravy, zčásti osobní příběh s řadou zasvěcených informací o metabolismu cukru i o poruchách, jež cukr v organismu vyvolává. Ultramoderní kuchařka v rustikálním stylu, v níž pozadí k překvapivým faktům a pokrmům nové doby tvoří stylové barevné fotografie. Sarah Wilsonová píše pro všechny, kdo se nebojí zamyslet nad tím, co jedí, a chtějí se vymanit ze závislosti na cukru. Život může být sladký i bez něho.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sladký život bez cukru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Ivan F
13.07.2018 1 z 5

Sacharóza, ľudovo nazývaná cukor, má chemickú značku C12H22O11 a je to organická zlúčenina. Molekula je disacharid, skladá sa z jednej molekuly glukózy a jednej molekuly fruktózy. Stévia, ktorá je 150 krát sladšia ako cukor, má chemickú značku C20H30O03 - dodnes nie je v USA povolená ako sladidlo, v Európe až od roku 2011. Napriek tomu Japonci sladia stéviou desaťročia. Je však zdravšia ako sacharóza? Alebo xylitol, sukralóza, xylóza a iné "cukry"? Možnože je, ale počet obéznych Japoncov je značný - stévia nepomáha? Chuťovo je to všetko hnus. Ak robíme cesto a potrebujeme doň napríklad 300 g sacharózy, tak dostaneme potrebný objem a k tomu žiadanej konzistencie. Ak však sacharózu nahradíme iným náhradným sladidlom, ktorého je napríklad v prípade stévie len pár polievkových lyžíc, už to nikdy nebude ono - ani váhovo, ani chuťovo. Pretože ľudské telo potrebuje cukor k okamžitej spotrebe. Ak je ho nadbytok, tak si ho uloží pre budúcu potrebu vo forme tuku. Stačí sa trochu viac hýbať, aby sme cukor "spálili" a všetko bude ok. Sladidlá potrebu cukru nenahradia, skôr naopak. Okrem toho je "cukor" v tej či onej forme všade, jeho spotrebe sa nedá vyhnúť, len ju obmedziť, ale k tomu nám sladidlá nepomôžu. Lenže ľudia chcú byť klamaní a niečomu veriť. Za mňa je kniha jedna veľká s....a.

Danka1975
08.07.2017 4 z 5

Okolo téhle jsem vždycky kroužila na závěr návštevy v knihkupectví. Zajímavě zpracovaná kniha, kterou jsem si při třetí návštěvě koupila :-).. Ne že bych měla problémy s cukrem, ale po přečtení jsem měla pocit, že tedy asi jo, ale jen fakt trochu :-). .
Mé milované balzamiko (ještě milovanější redukce :-)) a sušená rajčata, že bych vás měla vyřadit nebo výrazně ometit???. . Ne, to asi fakt nedokážu :-).. Zase na stranu druhou mám plno věcí od autorky "schváleno" :-), čímž mi udělala velkou radost a rajčata v oleji jsem ji odpustila :-)))
Každopádně jsem se dozvěděla zase něco nového, knihu neberu určitě striktně, spíše jako vodítko a vezmu si z toho, co se mi líbí :-) (a chutná :-))). Je moc hezky zpracovaná i na oko, můžete v ní listovat, nárazově číst a určitě se k ní budu vracet. Jsou tam dobré postřehy, nápady.


lucin_a
16.10.2016 5 z 5

Za mě nejlepší kniha věnovaná problematice stravování bez cukru a jeho zdravé náhražky při vaření a pečení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sladký život bez cukru v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Sarah Wilson
australská, 1974
2015  70%Sladký život bez cukru
2017  73%Bez cukru, v pohodě a napořád