Skrytý svět záhad a tajemství přehled

Skrytý svět záhad a tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232852/bmid_skryty-svet-zahad-a-tajemstvi-232852.JPG 4 12 12

Je něco mezi nebem a zemí? Autor poukazuje na paradoxy ve vědě, na anomálie, které jsou za jejími nynějšími hranicemi poznatelnosti a nově pohlíží na staré skutečnosti, které byly považovány za objasněné.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytý svět záhad a tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Kulhajs
02.12.2018 2 z 5

Knihu jsem přečetl, ale nebavila. Neustále jsem měl pocit, že tohle už jsem někde četl a byl jsem nucen přeskakovat statě i stránky. Pak jsem se podíval do seznamu použité literatury - autor použil víceméně záhadologickou klasiku, kterou (kdo se o téma zajímá) má každý doma, přičemž přestože knihu autor napsal v roce 2007, tak nejnovější použitá je z roku 98, což mi přijde jako dost slabé, takže pro mě kniha neměla žádnou hodnotu, nic nového jsem se nedozvěděl, kniha nejde do hloubky a je spíše úvodními slovy k různým tématikám jako je vznik vesmíru, původ člověka, Daniken, upíři, Tunguzka, UFO......... Nejspíš to tak i autor zamýšlel. Na druhou stranu, pro nováčka v tématice záhad kniha určitou informační hodnotu má.

WolfIssen
01.11.2017 4 z 5

Velice čtivá kniha, plná teorií a otázek o největších záhadách vesmíru a člověka. Kniha je rozdělená do tří částí. V té první, vesmírné části, nás autor provází otázkou Velkého třesku, Teorií chaosu, Hyperprostoru, mimozemšťanů a v neposlední řádě Tunguzskou záhadu. Ve druhé části se věnuje záhadám člověka a přibližuje nám parapsychologické jevy jako je zjevení, posmrtné bytí, astrální cestování, minulé životy a záhadná zmizení. Konečná třetí část pojednává o zrodu paleoastronautiky v čele s jejím zakladatelem a otcem Erichem von Dänikenem, dále o evoluci člověka a končí pojednáním o mýtickém ráji a jeho nekonečném hledání. Kniha neobsahuje žádné ilustrace ani fotografie.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skrytý svět záhad a tajemství v seznamech

v Přečtených16x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x