Skrytý plameň přehled

Skrytý plameň https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173705/skryty-plamen-173705.jpg 4 115 115

Lauren prichádza na bohatú texaskú usadlosť a je presvedčená, že sa má stať sekretárkou panej domu. S úžasom však zistí, že sa od nej očakáva čosi celkom iné. Má sa vydať za neskrotného Jareda, jediného dediča lockettovskej dynastie.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hidden Fires , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytý plameň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

alekis
25.11.2020 5 z 5

SPOILER (mini)
Dívám se, že kniha vyšla poprvé r. 1982, jak je uvedeno. Takže to bude nějaké rané dílko. A je to trochu vidět.
Než se skvělá Sandra Brown vyprofilovala jako autorka thrillerů s romantickou linkou, nejspíše začínala s takovýmito romancemi.
Je to klasické klišé, ale už tady je vidět, jak čtivě a zábavně autorka umí (už tehdy uměla) psát, její popis prostředí a nejspíš i dobrá znalost Texasu jako takového (její oblíbený literární prostor) musím zdůraznit.
Nemám ráda, když v knihách, a už vůbec ne v realitě matky nějakým způsobem - zde psychickým nátlakem - ubližují svým dětem, ať malým, či velkým. Tady je to velmi výrazné. Mám pocit, že období, kdy se v romantických dílkách musela vyskytnout žena - bídnice a bezskrupulózní padouška (slovo dostalo podtržítko, prostě jediný správný tvar je padouch - mnoho slov existuje jen v mužském rodě, snad nejtypičtější je bl..c) ovlivnilo spoustu autorek. Je mi milejší, když padouch - ška není z rodiny, a tak, když špatně dopadne, je to příjemné zadostiučinění...
Dosti filosofických rozborů této romantické hříčky, která samozřejmě dobře skončí. Za příběh 4* a za ten (od samého začátku) pěkný Sandřin styl psaní jednu navrch.
:-)

petraj30
27.07.2020 5 z 5

Něco takového jsem od Sandry Brown nečekala. Několikrát jsem se přesvědčovala, že to napsala skutečně ona:-) Byla jsem unešená. Sice nemám ráda filmové westerny, nicméně u knih to rozhodně neplatí a tato kniha nebyla výjimkou.
Historická romance zasazená do divoké přírody a skvělí hrdinové, k nimž osud nebyl zrovna shovívavý, jen Jared mohl být více důvěřivější a vstřícnější, ale chápala jsem jeho důvody k nevraživosti.
Moc se mi líbilo, že kniha neměla jen dva hlavní hrdiny, k tomu výborná zápletka... Já se vůbec nenudila. Dokonce mě mrzelo, že to má jen jeden díl.
Od SB jsem zvyklá na detektivní příběhy a přelouskám občas nějakou tu romanťárnu, ale toto bylo velké překvapení. Sice to bylo občas smutné, ale jinak skvělé čtení.


locin
07.05.2020 5 z 5

Po dlouhé době sednuto ke knize a teda ta mě fakt bavila. Čteno jedním dechem, autorka tedy umí chytnout a vtáhnout do děje :o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skrytý plameň v seznamech

v Přečtených201x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených8x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x