Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín přehled

Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432952/bmid_skryte-nebezpecenstvo-zdravych-potr-9rd-432952.jpg 3 22 22

Trápia vás zdravotné ťažkosti alebo obezita aj keď jete veľa zeleniny, celozrnného pečiva a iných odporúčaných potravín? Chcete sa zbaviť chorôb, s ktorými si západná medicína nevie rady? Pomoc nájdete v tejto knihe! Prelomový bestseller mení názory odborníkov a širokej verejnosti na to, aké potraviny sú naozaj zdravé. Odhaľuje bielkovinu lektín, ktorá sa nachádza v mnohých rastlinách a ďalších potravinách, ktoré bežne konzumujeme. Autor, vyštudovaný lekár, zrozumiteľne vysvetľuje ako lektíny prispievajú k zhoršovaniu zdravotného stavu a prečo stojí najmä priemyselné spracovanie poľnohospodárskych produktov za tým, že sa mnohé potraviny stali skôr škodlivými než prospešnými. Táto kniha ponúka skutočnú zmenu zmýšľania o potravinách. Nech už ste zástancovia paleo, bezlepkovej, nízko sacharidovej alebo rastlinnej diéty, podložené názory a praktické rady lekára Gundryho vám pomôžu zvrátiť rozvoj autoimunitných aj neurodegeneratívnych ochorení.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Plant Paradox – The Hidden Dangers in „Healthy“ Foods That Cause Disease and Weight Gain , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Jack Bauer
29.11.2023 2 z 5

Grunde se nás snaží šokovat zákazem pojídání zdravých potravin co jiní doktoři zase velmi doporučují. Lepší je takové knihy nečíst a je klid. Nebýt kámoše, který mě do této zdravé literatury uvrtal, nikdy bych ji nečetl a věnoval se beletrii. Každá kniha vyvrací to co předešlá, žádná se neshoduje. Tisíc odborníků, tisíc různých názorů, hlavně že všichni mají pravdu. Jezte zdravě a umřete taky. Od malička jím lektiny, lepek, a dle této knihy jím samé nezdravé věci co zase čeští odborníci přímo doporučují, kniha naruby. Určená pro obtloustlé americké pojídače hamburgerů, kteří chtějí vyzkoušet tuto pro mne nesmyslnou a zbytečnou dietu. Jím všechno, dle této knihy samé nezdravé věci, které zase jiní velmi doporučují a doktora neznám.

heavy66
16.06.2023 3 z 5

Plant Paradox, to je, milí žáci, metoda, jak přestat jíst zdravé potraviny. Netvařte se tak, slyšíte dobře, fastfood a bůček, to je stará vesta. Odteď již žádné celozrnné pečivo, luštěniny, sóju nebo kukuřici! Rostliny nás chtějí zabít a my se musíme bránit! Hlava mi jde kolem z názvů desítek chemikálií, které mi denně pomáhají živit mou stokilovou schránku. Tak snad pan profesor ví, co mluví!


roso.mak
08.12.2021 odpad!

Tady si zase někdo dělá reklamu na svou zázračnou dietu, co "vůbec" není dieta. Nezapomene na každé druhé stránce přidat příběh jak vyléčil někoho z rakoviny, roztroušené sklerózy a crohnovy choroby. Člověk jen čeká, kdy přijde s léčbou únosu mimozemšťanů a přejetí parníkem.

Za to zapomíná na trochu zdravého rozumu. Ohání se honbou za lektiny, které jsou ve slupkách obilovin a protože jsou v jádrech jablek (která nikdo nejí), tak pro jistotu zakáže jist taky celá jablka. A taky všechno ovoce, co má semena. A zeleninu, co má semena. A je jedno, že jsme si to utrhly u babicky zralé na zahradě. A taky spoustu dalších věcí.

Za to avokádo je pro něj spásná potravina. Natolik, že vás bude nutit jist víc jak jedno denně. Mimochodem, víte že avokádo má z potravin největší ekologickou zátěž na planetě? Já jo. Autor nikoliv.

A když se podíváte na jeho tabulky potravin, dostanete bizardniho křížence dostupnych diet, ve které se nějak zapomnely zařadit brambory. Ty nějak prestaly existovat.

A když se podíváte na jeho jídelníček, to by člověk sotva nezhubnul, když dostanete stravu ekvivalentu jídelníčku zebry v období sucha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x