Skryté dary přehled

Skryté dary https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480896/bmid_skryte-dary-4tm-480896.png 4 101 101

Všechny skryté dary série

1. díl

Maeve je šestnásťročná stredoškoláčka, ktorej sa v škole veľmi nedarí. Nič ju nebaví, pre nič sa nedokáže nadchnúť a v porovnaní so svojimi úspešnými súrodencami sa cíti ako sivá myška. Jedného dňa nájde balíček tarotových kariet, a hoci o tarote nič nevie, objav ju okamžite zaujme. Len jedna karta akoby nepatrila medzi ostatné – Správkyňa. Maeve o nej nedokáže nič zistiť, a tak ju vytiahne z balíčka a schová u seba v izbe. Z ostatných začne veštiť spolužiačkam a stáva sa čoraz populárnejšou. Vyveštiť si nechá aj Lily, Maevina bývalá najlepšia kamarátka. Z balíčka kariet si vytiahne práve tú, ktorá tam nemala čo hľadať. Keď sa potom neobjaví v škole, Maeve premkne neblahé tušenie, že za jej zmiznutím stojí záhadná Správkyňa.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

All Our Hidden Gifts , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skryté dary. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

ValiPages
24.01.2024 3 z 5

No moc nevím, co si o téhle knížce mám myslet. Střídalo se mi u ní spoustu emocí. Nikdy jsem nečetla tak dlouho nějakou knížku. Koupila jsem si ji náhodou v knihkupectví, protože mě zaujala obálka, ale jinak jsem moc toho o ní nevěděla. Začala jsem ji číst někdy v říjnu a dočetla až teď. Pořád jsem ji odkládala, že mě nebavila. Nebo jak to říct. Mě vlastně docela bavila, když jsem se donutila ji otevřít a začít číst, ale k tomu jsem se musela opravdu hodně nutit. Knížka mi přišla chvílemi dost divná. Knížku jsem vlastně dočetla jenom kvůli dvou věcem. A to zaprvé protože nemám ráda nedočtené knihy. A za druhé kvůli Meave. Kromě Fiony a Meave tam byly dost zvláštní postavy. Začátek mě dost bavil, pak zhruba sto stránek bylo opravdu hodně nudných, ale třeba zhruba posledních padesát stránek jsem nedokázala pochopit, že to psala ta stejná autorka?! Kdyby knížka byla celá v tom stylu jako ty poslední stránky, tak by to byla fakt dobrá knížka. Ale když o tom tak přemýšlím, tak to nebyla zas tak hrozná knížka, ale asi rozhodně se v poslední době k ní nevrátím. Vlastně jsem docela ráda, že jsem ji už dočetla. Takže shrnutí vykládání tarta a čarodějnictví není nic pro mě, ale někomu by se myslím mohla líbit :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli moji recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl moji recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

parvitas
05.01.2024 2 z 5

Mágia tarotových kariet, ako ich nepoznáte. Plus túžba niečo zmeniť a tak nejako sa podarí aj ublížiť najlepšej kamarátke. Kniha sa mi čítala vlastne rýchlo, ale príbeh na nebavil. Áno, je tu tínedžerské tápanie vo veciach prvej lásky, dokonca sa rieši aj ich identita, sexualita. Ale išlo to mimo mňa. Začalo to skoro ako najnovšie Jumanji (upratovanie pivnice), potom prišla zábava a nakoniec to niekoho vtiahlo do hry a sranda prestala byť srandou. Pardon, do iného sveta. O ktorom sa asi autorka rozpíše v pokračovaní, lebo sa nevie jednoducho vyjadriť a potom opustiť myšlienku. Alebo to ostane len pri magických schopnostiach. Každopádne, je to taký YA román, kde sa hrdinovia cítia neistí, ale ani v závere sa toho veľa nezmení. Mám pocit strateného času.
Je ale sranda, že je to tento rok druhý román o tarote, sa mi dostala do rúk a v každej knihe si najprv dotyčný musí upratať svoj život, aby mohol pomáhať.


M.C.SMITH
29.07.2023 4 z 5

Tato kniha mne velmi mile překvapila. Byla čtivá a pro mne zajímavá.
Maeve mne bavila a její nová kamarádka Fiona byla naprosto skvělá.
Milá oddechovka, do které jsem se zažrala.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky do konce roku

12.12.2021


Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skryté dary v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených10x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech3x