Skrinka času přehled

Skrinka času https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518883/bmid_skrinka-casu-OmB-518883.jpg 4 65 65

Osem ľudí. Osem rôznych osudov. A tajuplná skrinka.¨ Zdá sa, že je to deň ako každý iný. Zobudíte sa, dáte si kávu a vyjdete von. Lenže keď otvoríte vchodové dvere, čaká na vás malá drevená skrinka, v ktorej sa ukrýva váš osud a informácia, ako dlho ešte budete žiť. Každý človek na svete dostane v tom istom okamihu rovnakú drevenú skrinku. A svet sa zrazu ocitá v stave kolektívneho šialenstva. Všetci by chceli vedieť... Odkiaľ sa vzali tieto skrinky? Je pravda, čo sľubujú? Zrazu sa musia rozhodnúť... Chcem naozaj vedieť, ako dlho budem žiť? A ak sa to dozviem, čo s tou informáciou urobím? Osem ľudí. Osem rôznych osudov, ktoré sa zrazu začnú meniť vďaka jednej malej skrinke. Čo sa stane s najlepšími priateľmi, ktorých spájajú spoločné sny o budúcnosti? A čo neznámy pár, ktorý si myslel, že vo vzťahu už nemusí nič riešiť? A lekár, ktorý sa nedokáže zachrániť? Prečo sa zo skrinky v rukách úspešného politika stáva sud s pušným prachom, ktorý nakoniec všetko zmení?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Measure , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrinka času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

kalinkacz
21.05.2024 4 z 5

Život na míru jsem zaregistrovala v zahraničí... Nebudu lhát, okouzlila mě obálka!
Co je ale nejvíc originální, je samotný námět!
V jeden moment dorazí každému na světě tajemná krabička, ve které se ukrývá jeden provázek. Tento provázek svou délkou značí délku vašeho života. Je jen na vás, zda se rozhodnete krabičku otevřít... Nebo ji nechat navždy zavřenou.
Jak se společnost, vztahy a politika promění poté, co se postupně začne odhalovat pravda o provázcích?
Prostřednictvím několika hlavních postav jste pak svědky proměny celého světa...
Některé recenze zmiňovaly absenci dostatečného vysvětlení původu provázků. Já osobně od knihy očekávala zajímavou a originální sondu do společnosti a jejího fungování... A to jsem dostala!
Ocenila jsem krátké kapitoly, čtivost a svižnost děje i rozmanitost charakterů postav.
Ani mi nevadilo více vypravěčů, protože jinak bych vlastně nepoznala a nepochopila vše...
Život na míru jsem si opravdu užila a můžu ho rozhodně doporučit!

kikina28
21.05.2024 5 z 5

Mně se tahle kniha moc líbila, přečetla jsem ji za 3 dny. Představa, že každý z nás jednoho rána najde provázek ukazující délku zbytku života, je pro mně naprosto nepředstavitelná. Vím, že každý z nás má svou vlastní knihu zvanou "OSUD", ale nikdo si ji nemůže otevřít a přečíst. Tihle lidé tu možnost měli ve formě krabičky a provázku. A jen na nich bylo, jestli ji otevřou, nebo ne.

Bylo velmi zajímavé sledovat příběhy lidí, kteří krabičku otevřeli a jak potom naložili se zbytkem života, který jim vyměřil obyčejný provázek. Ať už byl dlouhý, nebo krátký, taková věc vždycky ukáže pravé charaktery lidí.

Po přečtení knihy jsem si kladla otázku: jak bych se zachovala já? Co bych udělala, ať už bych měla provázek krátký nebo dlouhý? V případě krátkého - hysterčila bych? Nespala bych kvůli tomu? Záviděla ostatním jejich délku? V případě dlouhého - chlubila bych se? V duchu litovala ostatní "krátké"? Nebo bych si oddechla, že já mám dlouhý? Nevím. A asi bych to ani zjistit nechtěla. Charaktery lidí se mění a ne že ne.

Kdo máte tu možnost, přečtěte si tuto knihu a také si položte otázku: Co bych dělal/a já???


ZuzanaZ83
19.05.2024 4 z 5

Velmi zajímavý příběh o tom, jak lidé naloží se svými životy i celou společností, pokud vědí, kdy zemřou.
Tahle kniha má super myšlenku, v poslední čtvrtině to ale za mě sklouzlo trochu do patetična a jeden z nejzajímavějších příběhů pro mě zůstal nedovyprávěn.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


S ohněm v krvi, Spletité lži a další knižní novinky (31. týden)

30.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skrinka času v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených4x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech2x