Skříň plná Diora přehled

Skříň plná Diora https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465694/bmid_skrin-plna-diora-bpx-465694.jpg 5 471 471

Skříň plná šatů od Diora, 65 let staré tajemství a tři ženy, jejichž osudy spojila válka... Módní restaurátorka Kat Jourdanová v domě milované babičky nachází schovaný šatník plný neocenitelných Diorových šatů. Pátrání po jejich původu odhaluje události staré více než 65 let. Dotýká se nejen osudů pilotky, která v roce 1939 narukovala ke Královskému letectvu, ale i samotného návrháře Christiana Diora, který po válce v Paříži představil svou první extravagantní kolekci stylu New Look.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Paris Secret , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skříň plná Diora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (162)

Ludmila91
01.05.2024 5 z 5

Úžasný příběh. Obě časové linie historická i současná jsou dobře napsány a líbily se mi obě

SilviiM
31.03.2024 4 z 5

Nechtěla jsem už číst knihy o druhé světové válce, ale tato se mi hodila do výzvy. A jsem ráda, že se mi dostal do rukou, protože byla moc fajn. Bylo v ní vesměs vše. Trocha historie, láska, přátelství, napětí a smutek. Všechno do sebe zapadalo a každý dílek skládačky se postupně přidával.


VladkaBU
18.03.2024 5 z 5

... hned zpočátku jsem váhala, zda mám pokračovat nebo knihu odložit. Jestli mě nezlákal název. Nechtělo se mi číst o letectvu. V momentě, kdy se objevilo to samé jméno znovu, jsem zpozorněla, a začala mě příběh bavit. Jsem ráda, že jsem dočetla do konce. Krásné to bylo

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

15.11.2020


Citáty z knihy (3)

Mám pocit, jako by všechno od chvíle, kdy jsem před tebou udělala hvězdu, vedlo sem. Jako kdyby budoucnost čekala, až se políbíme. A teď jsme tady a v sázce je toho tolik.


Zatančíš si se mnou? zeptala se. Ale opravdově. Tak, jak jsem s tebou vždycky toužila tancovat. Jak tančili, jejich tváře se dotýkaly, ona na boso a v krásných šatech, on ve smokingu. A každý tanec, který si zatančili od chvíle, kdy jí bylo deset a jemu jedenáct se do tohoto okamžiku promítl a přeměnil přátelství, které vytvořili, budovali a střežili jako poklad, do čehosi krásnějšího a nebezpečnějšího, než je bouře nad cornwallským mořem.


Když si Nicholas přitiskl Skyeinu ruku ke tváři, Kat cítila jak všechny ty roky mizejí. Viděla tmavovlasého muže a tmavovlasou ženu na pláži, zabalené do deky, choulící se jeden druhému v náručí a na prstě ženy navlečený prsten z mořských řas. Přes písek běželi se smíchem duchové dívek, které si ti dva spolu přáli mít, a kolem nich zněl slib, jenž se jako ozvěna táhl věčností: Není nic, co by nás mohlo zastavit.


Kniha Skříň plná Diora v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených629x
ve Čtenářské výzvě106x
v Doporučených76x
v Knihotéce286x
v Chystám se číst393x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech8x