Skleněná dáma přehled

Skleněná dáma
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45177/sklenena-dama-45177.jpg 4 13 13

V malém průmyslovém městečku v Jizerských horách, docházelo v roce 1938 k dramatům, o jakých se tu dočteme: žili zde vedle sebe zfanatizovaní henleinovci, političtí emigranti-němečtí antifašisté, lidé horečně budující systém opevnění na obranu republiky, čeští i němečtí dělníci - a nad jejich hlavami visel těžký mrak, houstnoucí atmosféra blížící se válečné pohromy. Poslední okamžiky před celonárodní katastrofou. Tříbení charakterů lidí postavených před jednoznačnou volbu: s námi, nebo proti nám. To vše dokázal Zd. Pluhař. vykreslit v dobře vyfabulované dějové zápletce, plasticky a poutavě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skleněná dáma. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Abroš
02.09.2022 4 z 5

Zkoužka povah ve velmi náročné,vypjaté době.Dobře čtivé.

n.ezn.amy
13.06.2022 4 z 5

Příběh z Jizerských hor, kde ve městečku Oltava se odehrává drama těsně před mnichovskou krizí, kde se zde staví bunkry. Život na malém městě, kde vedle sebe žijí promíchaně češi i němci, dochází ke střetu mezi henleinovci a místními lidmi. Zajímavě popsaný román, ve kterém čtenář dobře pozná atmosféru čtyřicátých let v pohraničí.


georginaa
06.08.2021 4 z 5

Kniha se četla dobře, příběh poukazuje na myšlení různých charakterů lidí. Jak spolu nebo proti sobě žít. Jak se vypořádat s danou situací a nenechat se zlákat do něčeho, v co vlastně nevěří. Těžká doba v pohraničí, kde se lidé museli spojit a bojovat proti zlu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skleněná dáma v seznamech

v Přečtených14x
v Doporučených2x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x