Sisi - Rakouská císařovna přehled

Sisi - Rakouská císařovna
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91720/bmid_sisi-rakouska-cisarovna-2Rt-91720.jpg 4 16 16

Kdo by se nadál, že se za sladkým zjevem císařovny Sisi skrývá moderní žena? Františka Josefa, mladého rakouského císaře, okouzlila svým půvabem, v patnácti letech se stala jeho manželkou a císař ji vroucně miloval do konce jejího života. Sisi byla osobnost složitá a nekonvenční, vídeňský dvůr s jeho okázalostí a zkostnatělostí si ošklivila, nade všechno si cenila svobody. Nebyla příliš nadána pro šťastný a spokojený život. Tížily ji rodinné tragédie, předčasná úmrtí, násilné smrti, sebevraždy. Na pozadí deníků dvorních dam, neteře hraběnky Larischové, dcery Valerie a dalších vystupuje portrét málo známé Sisi, ženy okouzlující, křehké, ale zároveň silné a v neposlední řadě obdařené břitkým smyslem pro humor.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Le Roman de Sissi , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sisi - Rakouská císařovna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

NymphMaeve
13.11.2017 3 z 5

Četla jsem již mnoho knih o Sisi a tato byla asi nejhorší. Hrozně chaotická, nepřehledná, v jejím životě se každou kapitolu skáče sem a tam. Jsou v ní i dost nepochopitelné věty - viz. například, děj o Sisi, následuje věta, ve které je zmíněno několik mužských postav a další věta začíná "A on....", takže absolutně ani z kontextu není vyvoditelné, o kom se mluví. Až třeba o dva odstavce dále, z čehož mě neskutečně "svědí mozek". Jinak obsahově nabyto informacemi, místy až přehršel, konec stejný jako celá kniha, posledních 20 stran jsem měla chuť knihu už opravdu odložit. Takže přemýšlím, že jí pošlu dál. Navíc kniha sice není tlustá, ale text je v ní tak hrozně moc zhuštěný a písmo celkem drobné, že mi trvalo ji přečíst jednou tak dlouho než třeba "Korunu snímám z unavené hlavy". Pokud někdo chce knihu o Sisi, která ho bude bavit, tuto nevolte. Dokážu si jí představit jako lehce odbornou knihu k dalšímu zpracování nebo jako doplněk jiných knih, protože jsou tam kapitoly celkem rozumně a přehledně řazené dle tématu.

tatruszka
27.12.2013 4 z 5

Přečetla jsem už více knih o císařovně Sisi. Tato se mi velice líbila, i když mohu říci, že byla pro mě někdy trochu nepřehledná, často mi přišlo, že autor o něčem začal vyprávět a ukončil to úplně něčím jiným. To ale neznamená, že bych knihu nepřečetla celou a nebyla s ní spokojená. Mohu doporučit i např. na referáty do školy apod., protože kniha není tlustá, jsou v ní fotografie a dobře se zpracovává.


marketka40
10.07.2012 5 z 5

Já strašně miluju císařovnu sisi. Tato kniha je úžasná, vřele doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sisi - Rakouská císařovna v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

Sisi, císařovna Alžběta Bavorská, 1837–1898

Autorovy knížky

Elisabeth Reynaud
francouzská
2011  84%Sisi - Rakouská císařovna