Šílenství slavných přehled

Šílenství slavných https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220686/mid_silenstvi-slavnych-AC6-220686.jpg 3 20 20

Další z úspěšné řady publikací (Tragédie slavných, Sebevraždy slavných, Vraždy slavných, Popravy slavných) spisovatele a novináře Libora Budinského. Tentokrát se soustřeďuje na duševní nemoci osmdesáti osobností z celého světa a ze všech epoch lidských dějin, počínaje sadistickým římským císařem Caligulou. V knize defilují osudy lidí postižených nezvladatelnými psychickými poruchami, jako je maniodepresivní psychóza, schizofrenie, Munchhausenův syndrom, impulzivní sadismus, sexuální deviace, stihomam a mnoho jiných.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šílenství slavných. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Booky84
26.01.2023 4 z 5

Kniha plná krátkých medailonků různých osobností, které spojuje právě šílenství. Za mne opět zajímavé čtení na několik večerů.

Pavla-Adina
30.08.2021 2 z 5

Uff, to byla hrůza! Chybí mi nějaký úvod, doslov, studie nebo názor odborníka na problematiku psychiatrie. Při čtení jsem trpěla, i když kratší medailony osobností i kriminálníků nebyly složité popsané.


Bája89
25.01.2021 3 z 5

Životní příběhy nešťastných duší. Každý měl svých pár stránek, na kterých autor zachytil jejich trápení, bol a podobu šílenství. Přiznám se, že knihu jsem si pořídila kvůli několika jedincům, kteří jsou v ní zachyceni, ale ani ti to nezachránili. Ač zajímavé, tak se ke knize pravděpodobně už nikdy nevrátím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šílenství slavných v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst13x