Sigmundovy můry přehled

Sigmundovy můry https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267041/bmid_sigmundovy-mury-NxA-267041.jpg 4 41 41

V psychiatrickém centru začíná sezení. Krabice nedoručených dopisů svede dohromady umělce s pubertálním nacistou. Čtveřice chlapců užívajících si prázdnin nalezne oběšence a vezme ho do party. Pan Volavka slavně povstane z bažin invalidního důchodu. Konec světa bohužel nenastane. Kytarista legendární rockové skupiny Ilegální substance uvízne ve výtahu se svou největší fanynkou. Antihrdinové vypointovaných povídek Pavla Bušty jsou tak akorát zralí na terapeuta. S komickým máváním svých potrhaných křídel narážejí do životních překážek a když konečně zahlédnou světlo na konci tunelu, vyrazí za ním, aniž by si uvědomili, že jde o rozžhavenou letlampu. Dokáží se někteří z nich vyhnout stravujícímu plameni, nebo bez výjimky shoří na popel?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sigmundovy můry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Politre
24.07.2023 5 z 5

Zajímavá sbírka povídek, jejichž konce jsou kolikrát nečekané a tím se blíží k mistru krátkých vypointovaných příběhů Roaldu Dahlovi. Není zde vyloženě slabé povídky, naopak ty výborně převažují, náměty jsou různorodé a čtení mě bavilo po celou dobu.

Iki1
12.01.2020 4 z 5

Tak, jak to u povídkových knih bývá, jsou zde povídky, které mě hodně zaujaly a které se nějakou dobu budou v mé mysli převalovat. A jsou tu i povídky, které mě minuly. V každém případě dokáže autor čtenáře zaujmout, představit nám prostředí, které nás kdysi minulo, či jsme se s ním nesetkali. I když občas tlačí na pilu, dokáže příběh vypointovat, v některých případech nás postaví před nečekaný závěr.


petrarka72
19.12.2019 5 z 5

Vesměs originální, sarkastické, zábavné. Ještě pár kroků - a bude se házet labutí... (... čímž chci říct, že Sigmundovy můry jsou blízko největšímu letošnímu povídkovému zážitku, knize Hod mrtvou labutí Ondřeje Hübla...)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sigmundovy můry v seznamech

v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x