Sestry Dietlovy přehled

Sestry Dietlovy https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379166/bmid_sestry-dietlovy-Rcj-379166.jpg 5 29 29

Dvě sestry. Hrdinky hororu. Jejich svět se zrodil z představ a témat, které se v tvorbě Vojtěcha Maška stále vracejí: změna identity, dvojník, deformace, halucinace, změněné stavy vědomí v kontrastu s rodinnou idylou. Atmosféra vilové čtvrti v mrazivě poklidném šedivém bezčasí spojující dobu dětství v dohasínajícím socialismu se surreálnými sny a vizemi. Fiktivní svět utkaný ze snu, matné a zkreslené vzpomínky na dětský strach, strach z neznáma a touha po bezpečném zákoutí. Realita neustále nabourávaná pochybností, změnou úhlu pohledu, neurotická potřeba najít objektivní pravdu. Taková je detektivka o sestrách Dietlových, mnoho teorií, mnoho možností a řešení jen zdánlivě jediné.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestry Dietlovy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

JancaMia
09.10.2023 5 z 5

Skvělý komiksový příběh, kde chvíli nevíte jestli jste se octli v porevolučních letech a chvilku přemýšlíte jestli čtete obrázkový horor nebo detektivku. Promyšlené, nadčasové. Chytne a nepustí. Půjčeno z knihovny.

Politre
09.11.2019 5 z 5

Naprosto úchvatně zpracováné dílo, za což může originální umělecká kresba, tolik se lišící od soudobé komiksové scény, a mrazivý, znepokojující a mnohovrstevný scénář jak z hlavy Davida Lynche s prvky Cronenberga a napětím Hitchcocka. Už dlouho mě nic tak nevtáhlo a nezpůsobilo mrazení v zádech. Sestry Dietlovy bych zařadil mezi takové komiksové skvosty jako např. Z pekla od Alana Moora.
P.S. Kdo si také všiml v jednom z rámečku odkazu na jednu z postav z Lynchových filmů?


Disease
20.05.2019 5 z 5

Na kresbu jsem si musel chvilku zvykat, ale stejně jako u jiných Maškových komixů se k příběhu parádně hodí. Příběh sice chvílemi vypadá překomplikovaně, ale ve finále vše zapadne do sebe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2018 - Cena Muriel (Nejlepší scénář (Vojtěch Mašek))
2018 - Cena Muriel (Nejlepší komiksová kniha)


Kniha Sestry Dietlovy v seznamech

v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x