Sestry B. přehled

Sestry B. https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413591/bmid_sestry-b-j1q-413591.jpg 4 117 117

Novela Sestry B. zachycuje nejen dramatické zvraty života herečky Lídy Baarové včetně jejího vztahu s Josefem Goebbelsem, ale hlavně problém její odpovědnosti a viny za osud mladší sestry Zorky Janů. Ta kvůli Lídě Baarové spáchala v roce 1946 sebevraždu. Zorka neunesla, že ji její herečtí kolegové po druhé světové válce odmítli jakožto „sestru nacistické kolaborantky Baarové“ vpustit do divadla. Kniha zachycuje klíčové okamžiky vztahu obou sester, jejichž osudy se stále více rozcházely, ale i tragický dopad historických událostí na život jednotlivců... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestry B.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Miroslavacte
23.03.2024 4 z 5

Všechno už jsem to někdy někde slyšela, ale Milena to dostala na jednu hromadu, protřídila a napsala. Není to špatné, ale chybí emoce.

Juda010
08.11.2023 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře.


Dela111
23.08.2023 4 z 5

Kniha obsahuje rámcově zpracované osudy Lídy a Zorky, není to vyčerpávající biografie, zachycuje jen nejdůležitější životní zvraty obou sester. Důraz je kladen na vylíčení jejich vzájemných vztahů a na to, jaký zásadní a nakonec tragický vliv mělo chování Lídy na Zorčin život. Ačkoli byly sestry, povahou byly rozdílné jako den a noc.
O Lídě Baarové jsem se tady nic nového nedozvěděla, což je ale celkem pochopitelné, o životě této prvorepublikové hvězdy stříbrného plátna snad každý ví hodně. O Zorce Janů jsem se však dozvěděla spoustu nových věcí, o ní jsem vlastně četla (v tomto případě poslouchala), poprvé.
Adaptace knihy pro rozhlasovou četbu je velmi zdařilá, tohle se příjemně poslouchalo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sestry B. v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených5x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit15x