Šest miliard Amerik přehled

Šest miliard Amerik https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12505/sest-miliard-amerik-12505.jpg 4 36 36

Kniha na pomezí hodně nezvyklého cestopisu a hodně nezvyklého průvodce po těch nejméně známých zákoutích Spojených států, zároveň i myslí "domorodců". Autorka, která důvěrně zná oba světy, českému čtenáři předkládá Ameriku takovou, jak ji nelze poznat z filmů ani z několikatýdenní návštěvy. Zajímavě a vtipně popisuje jednotlivé aspekty amerického života i "principy" té země. Próza poučí a pobaví jak čtenáře s rozsáhlými znalostmi o USA, tak i čtenáře s rozsáhlými neznalostmi. Doplněno neotřelými ilustracemi Jany Krejčové. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šest miliard Amerik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Nermal
26.09.2023 5 z 5

Škoda že takových postřehů neexistuje celá edice, nejen tady ta o USA. Bylo by velmi poučné se dozvědět, jak to chodí v jiných zemích a co si domorodci myslí.
Takhle vám to podá jen ten, kdo si v té zemi už něco zažil. Velmi poučná je např. kapitola o americkém zdravotnictví.

Saxofonista
29.04.2023 5 z 5

Neocenitelné informace o USA, které se mnohdy jinde nedozvíte.


DodyF
21.12.2021 5 z 5

Velmi zábavně a čtivě popsané osobní zážitky autorky. Kniha je z roku 2005, z dnešního pohledu jsou tedy již některé kapitoly méně překvapivé, než byly v době vydání. Určité zvyklosti se přenesly z USA i k nám, a to například z kapitoly o soudnictví, dříve u nás těžko představitelná dohoda o vině a trestu. Kniha na mě působila, že se autorka pohybovala částečně vlastní volbou a částečně z nutnosti spíše v prostředí lidí z nižších sociálních vrstev nebo s alternativním životním stylem. Život lidí ze střední nebo vyšší třídy je v knize popsán spíše okrajově pro doplnění celkového obrazu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šest miliard Amerik v seznamech

v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit1x