Bez práva na život přehled

Bez práva na život https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269144/mid_bez-prava-na-zivot-269144.jpg 5 283 283

Sedmý smysl série

< 9. díl >

Sedmý smysl – fantasy série plná dobrodružství, při jejímž čtení jsme rostli a dospívali s hlavními hrdiny: Hankou, Sváťou a Rafaelem, je u konce. Autorka nabídla příběh na pokračování plný emocí, podněcujících myšlenek a různobarevných postav, s nimiž se čtenář dokáže sžít… Poznáváme neobvyklé inteligentní tvory a učíme se být tolerantní k jiným světům, názorům i způsobům života. Moto série: Přátelství? Největší bohatství, které může člověk získat, ale musí se o ně přičinit. V posledním díle se rozhoduje o životě a smrti lidí, kteří mají neobyčejné, nebezpečné schopnosti, a proto podle draků nemají právo na život. Jde o kouzelníky s Martisovou krví. Tuto krev má bohužel i Terezka, malé děvčátko s magií neobvyklé síly, kterou Vron našel a adoptoval. Je mu proto odebrána a umístěna do řádu bdělého Sekurita. Ani tady však není v bezpečí. Hanka se snaží pomoct jí i jejímu kamarádovi. Doufá, že děti po absolvování náročného testu budou smět žít normálním životem. Netuší, jak hluboce se mýlí…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez práva na život. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Tento díl mi přišel spíš už jen zbytečný, bylo tam spoustu zbytečných scén a děj trochu už natahovací. Ale i tak mám tuto sérii ráda.

Plativa
05.11.2023 5 z 5

Opět další skvělý díl z této knižní série, napětí by se dalo krájet, takže se kniha četla úplně sama. Jsem ráda, jak to konečně dopadlo s Hankou a Sváťou, i když je mezi nimi věkový rozdíl, líbí se mi, že z toho autorka nedělala červenou knihovnu a vyřešilo se to tak hezky samo.


ElikaS
25.04.2023 5 z 5

Zase jsem nadšená, tentokrát se ke skvělému dobrodružnému příběhu, přidaly i zajímavé etické myšlenky a problémy, které příběh rozhodně oživily a povýšily.
Opět jsme poznali nové lokality, které byly rozhodně zajímavé a zase v nich žilo úplně jinak než na jiných místech. Zajímavý byl pohled na pozici velmistra, který to rozhodně neměl jednoduché a jeho úloha byla dost nevděčná. Osobně bych neviděla jako úplného padoucha.
Putování jeskyní, která byla plná iluzí mě neskutečně bavila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Měla příjemný pohádkový nádech.
A samotný epilog byl také skvělý a klidně bych se s ním spokojila jako se závěrem celé série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez práva na život v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených451x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených49x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech5x