Sedmikráskov přehled

Sedmikráskov https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389053/bmid_sedmikraskov-2uw-389053.jpg 4 21 21

Nové příběhy ze Sedmikráskova, které ještě neznáte! Dyk býval princem. Krásným princem! Pak se ale při souboji s gobliny nakazil trpasličím virem a stal se z něj také zelený goblin. Dokud se mu nevrátí jeho podoba, může zapomenout na chystanou svatbu s princeznou Růženkou. Proto potřebuje pomoc nejmocnější knihy kouzel v celé pohádkové říši – Rebeky. Ta se ale baví jen s kouzelníky, a tak Dykovi nezbyde nic jiného, než vstoupit do služeb čaroděje Samuela a stát se jeho pomocníkem. Na cestě za svým cílem bude bojovat s draky, duchy, ale hlavně se svojí nešikovností. Přemluví věčně rozmrzelou Rebeku, aby mu pomohla? Zbaví se své gobliní podoby a stane se zase opět krásným princem?... celý text

Komiksy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Sedmikráskov , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmikráskov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Pert
29.01.2022 4 z 5

Pěkné.

Atlantis
17.12.2021 5 z 5

Je mi úplně jedno, kolik je vám let, tohle prostě chcete číst. Zahoďte předsudky z "dětské" kresby, ta je na tom prakticky to nejlepší. Nemyslete na to, že Sedmikráskov má svoje kořeny ve Čtyřlístku (a že tam patřil k tomu nejlepšímu). Tohle je prostě skvělý komiks.
Přiznám se, že si nepamatuju, že by byl Sedmikráskov takhle propracovaný, ale jako dítě jsem Čtyřlístek nekupoval pravidelně, takže se možná pletu. Ale ty mini zvraty jsou tu skvělé, vtipy naprosto luxusní a i ta kresba je za mne top. Občas jsem nostalgicky vzpomínal na webkomiks Order of the stick.
Jediné mínus vidím v tom, že jsem úplně nechápal časovou posloupnost. Příběhy mají být nové, ale zároveň popisují události, které dali Sedmikráskovu vzniknout? To mi nějak hlava nebrala.
Opravdu doufám, že se ještě někdy dočkáme pokračování, protože tohle se sakra povedlo.


trudoš
05.08.2019 4 z 5

„Ze mne se vždycky stane dobrák, co rád pomůže druhým, když jde o peníze. A přitom se říká, že peníze kazí charakter.“
Richard Svitalský překvapil a nakladatelství Fragment také. U prvně jmenovaného jsem tak trochu věděl, do čeho jdu, protože Sedmikráskov patří mezi to lepší, co Čtyřlístek svým čtenářům už léta nabízí. Ty druhé pak chválím za skutečnost, že do toho vůbec šli a zároveň že umožnili autorovi publikovat nové věci. Deset epizod tak seskupuje celistvý příběh, který má začátek, prostředek i konec. Přičemž by mě docela zajímalo, jestli motiv zakletého prince tu byl od začátku nebo přišel až s touhle knihou; jelikož těch pár povídek, co si ze Čtyřlístku pamatuji, s žádnou takovou legendou neoperovalo. Ale dobrý, alespoň se díky tomu zvyšuje přidaná hodnota a plusem je i skutečnost, že ty historky zkrátka fungují. Je v tom špetka humoru, decentní kapka napětí a celé to pak rámuje jednoduchá pohádková karikatura. Teď bych si jen přál, abychom se v budoucnu dočkali dalších alb.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sedmikráskov v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x