Cvoci přehled

Cvoci https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303874/mid_cvoci-8Fh-303874.jpg 4 41 41

Sedmička série

< 3. díl

Skupinka vodních skautů se vydává na zimní lyžařskou pouť z Čech až na Slovensko. Cestou prožívají vážné i veselé příhody a také skutečná dobrodružství, jaká mohou člověka potkat jen v zasněžených zimních horách, za mrazivých dní a na odlehlých místech. Autor Cvoků se pokusil na pozadí děje zachytit též mimořádnou atmosféru doby, v níž se příběh odehrává. Mladý čtenář se tak při četbě dobrodružného příběhu mimoděk dozví, jak vypadal každodenní život v totalitní, nedemokratické společnosti. Cvoci jsou volným pokračováním autorových dvou předcházejících knih, Sedmičky a Ostrova přátelství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cvoci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Stanenka
30.03.2023 5 z 5

Neznala jsem pana spisovatele a velmi mile mne překvapil napínavý příběh z českých hor. Humorný, dobrodružný příběh party kamarádu ze skauta. Tak by se mi líbilo, kdyby moji synové zažívali dospívání - v přírodě na výpravách.
Určitě se budu snažit dostat k předchozím knížkám o této partičce.

Calinda
07.11.2022 5 z 5

Nejsem už dávno dítě, ke knize jsem se dostala až hodně po třicítce, a to náhodou, protože mám ráda příběhy ze zimního prostředí a asi mě nalákala obálka. Přesto mě zaujala a četla jsem jí jedním dechem. Dle mého super dobrodružná knížka, takhle nějak si představuji knihu, kterou čte desetiletý klučina s baterkou pod peřinou, když už má dávno po večerce. Já tedy četla normálně, bez baterky... :-)


pepa4081
17.04.2021 4 z 5

Dodatek:
Autorovy „politické“ komentáře mi osobně nevadily. Píše o tom, co sám zažil a je třeba si připomínat, že svoboda není samozřejmost. (Občas dnes pochybuji, že už jsme se k té svobodě opravdu dostali.) Pro mnoho, zejména mladších, čtenářů ovšem tyto pasáže mohou být nudné a kazit dojem z knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cvoci v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech1x