Sedmá hrobka přehled

Sedmá hrobka
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12989/sedma-hrobka-12989.jpg 3 24 24

Dobrodružný román o skupině mužů putujících Saharou za tajemstvím Sedmé hrobky. Ve starých etruských textech je zmínka o záhadné stavbě v poušti, která ukrývá neznámou sílu. Po jejích stopách se vydává mladý archeolog, plukovník cizinecké legie a františkánský mnich. Archeolog Garrett tam jde hledat svého otce, plukovník Jobert pátrá po uprchlém vrahovi a otec Hogan prahne po zachycení signálů z kosmu. Jejich cesta je provázena řadou dobrodružných a tajemných příhod až k velmi dramatickému vyvrcholení. Fiktivní historická tajemství spojená s vědecko-fantastickými prvky dodávají příběhu napětí.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

La torre della solitudine , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmá hrobka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

trudoš
11.12.2019 2 z 5

Průměrný dobrodružný thriller se schematickými postavami a s nalajnovanou zápletkou. Poměrně rozčilující přitom je, jak si protagonisté vzájemně neříkají celou pravdu a důležité informace z nich lezou vždy až v okamžiku, kdy je na světě problém. Přičemž mi až do úplného konce nebylo jasné, proč se vlastně tolik apeluje na zastoupení doktora Philipa Garretta v archeologické výpravě, protože ta postava vlastně k ničemu není. Rozhodně nejde o hrdinu typu Indiana Jonese, přestože je opakovaně vystavován situacím, které by právě takového dobrodruha potřebovaly.
Bohužel ani z ústředního motivu si člověk neodnese nic zajímavého, pouze spoustu teorií o knize Genesis, s nichž žádná není ani vyvrácena, ani potvrzena. Což ještě završí konec, jenž žádným koncem není. Aneb jak znervóznit čtenáře, aby si všechno ještě jednou zrekapituloval a hledal, kde nechal tesař díru. Neříkám, že tu není pokus o pseudofilozofický podtext, ovšem ten materiál, ve kterém je zabalen, mi přišel jako žánrové faux pas.

Igor1311
11.04.2019 2 z 5

tentokrát to manfredimu vôbec nevyšlo, nemastný neslaný príbeh, zatiaľ asi najslabšia autorova kniha


Gweny
10.09.2018 4 z 5

Zajímavá a poutavá kniha. Ač jsem ji četla před několika lety, stále si některé pasáže pamatuji a vím, že se mi příběh moc líbil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sedmá hrobka v seznamech

v Přečtených36x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst3x