Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové přehled

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454917/bmid_sedm-smrti-evelyn-hardcastlove-zoe-454917.jpg 4 499 499

Kriminální román britského novináře Stuarta Turtona se dá popsat, jako když Agatha Christie potká Davida Mitchella a Claire North. Muž se probudí v lese a pamatuje si pouze jediné jméno: Anna. Byl svědkem vraždy v lese a nyní přichází k luxusnímu, leč rozpadajícímu se okázalému sídlu Blackheath, kde se brzy od tajemného hosta převlečeného za lékaře léčícího mor dozví, že jediný způsob, jak může uniknout dni, který se opakuje znovu a znovu, je vyřešit důmyslnou vraždu. Má to jeden háček: každý den se probudí v těle jiného podezřelého - což mu ale na druhou stranu umožňuje komunikovat se svými bývalými i budoucími já. Ale ne každé jeho já mu chce pomoct... Ale náš hrdina brzy zjistí, že není sám, kdo chce chytit vraha a uniknout z Blackheath. Ale kdo je to Anna a proč má nutkání ji najít? A co ho přivedlo na Blackheath? A kdo u všech čertů zabil Evelyn Hardcastlovou?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (137)

Ančísek
předevčírem

Mimořádně napínavé, mysteriózní a plné zvratů :) Každá stránka stála za to!

Ru_Vas
22.03.2024 5 z 5

Velmi zajímavá kniha, v tom nejlepším slova smyslu. Úplně mě to v táhlo, nemohla jsem přestat číst. Úžasně vykreslená atmosféra, ponurá a mysteriózní. Je potřeba dává pozor, aby se člověk neztratil, ale s tím jak jsem to celé hltala, nebyl vůbec problém.


vlkcz
23.01.2024 5 z 5

Když už tady padají různá přirovnání k Agatě Christie, Claire North a dalším, já od začátku viděl filmovou řeč Davida Lynche.
Originálně pospojované neoriginální motivy. Escape game s motivy Na Hromnice o den více s Poeovsky temnou atmosférou starých šlechtických sídel, zabydlená panoptikem, téměř bez výjimky, nesympatických postav.
Tak do půlky jsem si říkal, že na detektivku celkem dobré a že ty 4* asi budou zasloužené. S postupujícím časem, kdy se začaly objevovat i přesahy do jiných témat a žánrů jsem svoje mínění měnil a i když těch 5* není úplně bezchybných, kniha si je určitě zaslouží. Jen člověk musí akceptovat pozvolný styl vyprávění.
A je kniha vyprávěna více než dvěma perspektivami, když vypravěčem je stále jedna osoba, byť v různých tělech?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (2)

Táhne z něj brandy, ale tak nějak vesele, jakoby každou kapku, co mu kdy protekla hrdlem, vypil s úsměvem na rtech.


Lokaj mě děsí natolik, že pouhý náznak jeho přítomnosti ochromil dokonce i někoho jako Derby, muže, který by zbil samotné slunce za to, že ho spálilo.


Kniha Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených626x
ve Čtenářské výzvě188x
v Doporučených46x
v Knihotéce432x
v Chystám se číst391x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech11x