Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky) přehled

Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky) https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418821/bmid_sedem-rozchodov-amy-a-craiga-pribeh-jCB-418821.jpg 3 156 156

Stredoškoláci Amy a Craig tvoria zvláštny pár. On je nevýrečný milovník videohier, ona zas krásna, inteligentná predsedníčka študentského parlamentu. Ich vzťah tak prechádza mnohými úskaliami. Obaja majú pred sebou neistú budúcnosť a na pleciach doteraz nepoznané bremeno dospeláckej zodpovednosti. Craig sníva o vysokej škole, kde by zapadol, zatiaľ čo Amy sa stále hľadá. Pritom sa striedavo schádza a rozchádza s Craigom. Zamilovaný chlapec znáša odmietnutia ťažko, ale kým iný by sa k nerozhodnej Amy obrátil chrbtom, on nie. No koľkokrát možno prvej láske zlomiť srdce, kým si povie „stačilo“? Sedem rozchodov, sedem sklamaní. Debutový román Dona Zolidisa je vtipnou aj horkosladkou sondou do jedinečnej a zároveň univerzálnej skúsenosti, akou je prvá láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Seven Torments of Amy and Craig , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

klaraj093
13.05.2024 3 z 5

Takovej klasickej puberťáckej biják. Nebylo to špatné. Kniha se četla relativně rychle. Ale není to nic z čeho bych si sedla na zadek. Nejsem úplně cílová skupina.

vandalindakova
19.08.2023 3 z 5

Pokud od tohohle čekáte oddechovku, dostanete oddechovku, vlk se nažere a koza zůstane celá a všechno bude v pořádku. Přesně takhle jsem po knize sahala, a tak nejsem ani nijak zklamaná, ani nijak překvapená. Celkově bych to zhodnotila jako takovou nemastnou, neslanou jednohubku, o které za rok už nebudete moc vědět. Svůj účel splnila dobře, proto také to průměrné hodnocení, ale
občas byl zmatek v přeskakování dějových linek, které tu nejdou popořadě, ale solidně na přeskáčku. Na jednu stranu je to jeden prvek, který to může dělat zajímavým, na druhou stranu to umí také dobře mást.
amerika, střední škola, vybíráme si vysokou, nemáme na to peníze atd., atd. - tohle už mě prostě nebaví. Dejte mi do tohohle vzorce něco neobvyklého, jinak už mě tato šablona vyloženě nudí (ale to je také pouze můj subjektivní pocit).
možná trochu jsem čekala nějaký cool důvod, nějakou těžší tematiku, proč se mezi postavami děje to, co se děje, vysvětlení, které vám vyrazí dech. Tak ho tu nehledejte, protože tu není. Jsou to puberťáci, a Amy mi byla vyloženě s jejím chováním nesympatická.

Plusové body za dračák, to bylo cool.


Knihochod
14.01.2023 2 z 5

Aj napriek tomu, že moje srdiečko po tejto knižke túžilo už od doby jej vydania a malo isté podvedomie o veľkom množstve neutrálnych či viac-menej negatívnych názorov, som sa rozhodla prečítať si túto Love Story, ktorá vlastne nie je Love Story. Skôr by sa dalo povedať, že je to iba Story. A o čom? To by som veru tiež veľmi rada vedela!

Príbeh nezačínal vôbec zle. Autorov štýl písania mi bol od samého začiatku veľmi sympatický a tak akosi som tušila, že pôjde o neveľmi náročné čítanie. Dokonca som sa aj zopárkrát v priebehu prvej kapitoly schuti zasmiala. A nemôžem povedať, že by som sa nesmiala aj počas ďalších kapitol, to veru nie, no už som sa nesmiala až tak často.

To, že je to príbeh o siedmich rozchodoch dvoch konkrétnych osôb nie je žiadnym tajomstvom, keďže to hlása už samotný názov knižky a teda sa s tým dá počítať. S čím sa ale počítať nedalo, je fakt, ako chaoticky a nechronologicky sú dané rozchody a opätovné zbližovania sa napísané. Veľmi ma to zmiatlo, kazilo to celý môj čitateľský zážitok a nevidela som v tom žiaden hlbší zmysel. Ba dokonca by autor lepšie spravil, keby dané udalosti napísal chronologicky za sebou.

Ďalšou vecou, ktorá ma vrcholne štvala, bola Amy, čo je za mňa psychicky labilný jedinec, ktorý jednoducho nevie čo chce a svoje názory mení rýchlejšie, než sa mení počasie v Apríli. Na druhú stranu Craig nebol tiež o nič lepší, no miestami mal aspoň kadejaké vtipné narážky a myšlienky. Ale povedzme si úprimne, kto normálny sa neustále vracia k osobe, ktorá sa s ním opakovane rozchádza?! I keď musím mu dať bod k dobru za to, že som mala priam zákernú radosť z toho, ako sa na konci predviedol.

Ďalej napíšem iba toľko, že to jednoducho nie je niečo, čo by Vás svojou genialitou a originálnosťou posadilo na zadok a za všetko vyššie uvedené to nepovažujem ani za ten priemer, ktorý neurazí, no ani nenadchne.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Knižní novinky (18. týden)

26.04.2020


Citáty z knihy (3)

Ten Medvídek Pú – ten si prostě jen tak existuje, ne? Jako že Prasátko a Oslík jsou věčně vystresovaní, smutní nebo tak, ale Pú je vždycky spokojený s tím, čím je. Pú je zkrátka takový nenucený, víš jak? Prostě je. A v podstatě tak bys měl žít, jako Pú.


Je zvláštní, jak někdo dokáže být celým vaším světem a vzápětí se stane někým, na koho se nedokážete ani podívat.


Bolest je požehnání, protože znamená, že jsi naživu. Čím víc lásky, tím víc bolesti.


Kniha Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených221x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených4x
v Knihotéce210x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

Don Zolidis
americká
2019  56%Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky)