Sebedestrukce Západu přehled

Sebedestrukce Západu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451061/bmid_sebedestrukce-zapadu-iOC-451061.jpeg 3 32 32

Ve společenském vývoji západního světa došlo k závažnému negativnímu posunu. V minulých letech nás většinou zneklidňovala „jen“ jednotlivá, i když zásadní témata (jako je nadměrná a stále rostoucí regulace trhu, nezastavitelná evropská centralizace, klimatické inženýrství, pokrokářství apod.), dnes ale nastalo něco jiného. Nyní se všechna témata spojují a slévají do jednoho širokého globálního proudu, jehož ambicí není nic menšího než naprostá přeměna světa, jak jej známe. Proto se IVK rozhodl prezentovat svůj přístup ke společenské krizi Západu v celé jeho šíři, hloubce a celistvosti. I když nejextrémnější a nejradikálnější podobu mají tyto trendy v posledních letech a měsících v USA, sborník textů autorů IVK a jeho nejbližších spolupracovníků nevznikl jako prostá reakce na aktuální americké dění. Je pokusem o rozbor širších souvislostí. Je příspěvkem k pochopení faktu, že navzdory tomu, o jak rozdílných oborech mluvíme, ve skutečnosti jde jen o dílčí projevy jednoho jediného frontálního útoku na západní civilizaci v podobě, jak ji vybudovaly celé generace před námi. Editorem sborníku je Václav Klaus. Svými texty dále přispěli Jiří Weigl, Ladislav Jakl, Aleš Valenta, Ivo Strejček, Michal Semín, Petr Hájek, Tomáš Břicháček a Milan Knížák.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sebedestrukce Západu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Hobo
12.08.2023 5 z 5

Podobné publikace kupodivu zůstávají stranou mediálního zájmu a zdá se, že je čtou pouze fanoušci. Leč i jejich čas jednou přijde.

schacco
27.03.2021 3 z 5

Sbírka kratších esejů autorů seskupených kolem Václava Klause. Nepřináší nic než jakýsi stručný sumář aktuálních bojišť v rozběhlé kulturní válce. Asi nejpůsobivější shrnutí toho, co se děje na Západě, je odstavec z eseje Tomáše Břicháčka: "Výjevy klečících postav v amerických a evropských ulicích a na sportovištích jsou alegorií Západu, který je na kolenou - Západu duchovně vyprahlého, mravně a kulturně uvadajícího, dezorientovaného, ustrašeného, odlidštěného, sebenenávidějícího, zajíkajícího se ve své korektnosti, zbloudilého mezi falešnými modlami a náhražkovitými (ne)ctnostmi, zadluženého, vymírajícího."


hanak_v_exilu
11.12.2020 3 z 5

Pokud čerpáte informace jen z České Televize, Deníku N a z youtube kanálu Kovyho, tak Vás možná obsah knihy lehce šokuje a třeba i donutí přemýšlet. Pokud jste zvyklí hledat zdroje sami a vybírat z širší palety názorů, tak se nedozvíte nic nového. Sborník je krátké a výstižné shrnutí několika patologických jevů Západní civilizace. Nenabízí žádné hlubší analýzy, návrhy řešení, ani polemiky. To ostatně ani nebylo jeho účelem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sebedestrukce Západu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit9x