Tí, ktorí zlyhali přehled

Tí, ktorí zlyhali https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352796/bmid_ti-ktori-zlyhali-IBn-352796.jpg 5 499 499

Prvú obeť beštiálneho vraha objavili v opustenej budove školy. Známa televízna hviezda bola priviazaná k stoličke a obrátená tvárou k stene. Na krku mala štítok s nápisom „neprospel“ a v hlave otvor po strele z jatočnej pištole. Na operadle stoličky bol pripevnený niekoľkostranový vedomostný test. Súdiac podľa počtu chybných odpovedí, obeť pravdepodobne zlyhala v najdôležitejšej skúške svojho života. Nebezpečný páchateľ je čoraz odvážnejší, obetí pribúda. Jeho modus operandi sa v podstate nemení a je zaujímavé, že ide vždy o mediálne známe a populárne osobnosti. Zdá sa, že kriminalisti z Riksmordu majú do činenia s inteligentným, no zjavne chorým človekom, ktorého ženie nenávisť k povrchným idolom súčasnej doby. Lenže dôkazy im chýbajú a stopy unikajú. Žeby kľúčom k objasneniu prípadu bola anonymná osoba, na ktorú Sebastian Bergman náhodou natrafí v chatovacej miestnosti?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

De underkända , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tí, ktorí zlyhali. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

m_martina
18.02.2024 5 z 5

Tohle je jedna z těch opravdu podařených řad, líbily se mi prozatím všechny případy se Sebastianem Bergmanem. Až na ten předchozí, ten byl pro mne o něco slabší než ty ostatní. Ale tato kniha je zase výborná, přečetla jsem ji jedním dechem. Autoři umí dobře vymyslet, co se bude vyšetřovat, a potom vystupňovat napětí tak, jak to má v každém správném thrilleru být. A já si brzy přečtu pokračování.

ArwenAragorn
14.02.2024 5 z 5

85%

...Vtom se Lise-Lotte překvapeně zastavila a na čele jí vyskočila vráska. Už viděla, co to má mladík na zádech.
Byly to dva listy papíru.
Formát A4.
Obě stránky byly popsané a tam, kde je někdo kancelářskými sponkami připnul ke kůži, zůstaly krvavé skvrny. Lise-Lotte se připravovala na nejhorší. Došla k mladíkovi a sklonila se nad něj, aby mu viděla do tváře.
Pokud by jí jako důkaz jeho stavu nestačily mrtvolně vytřeštěné oči, při pohledu na malou kulatou ránu uprostřed čela už se o ničem pochybovat nedalo.
_______________________________________________________________________
Další skvělý díl, který jsem si přečetla znovu. Jde tady o napínavé stíhání sériového vraha se zvraty a adrenalinovým závěrem, o který se postaral Sebastian. Zápletka a rozuzlení jsou výborné. Detektivka je velice čtivá a odkládá se moc těžko.
Současně s vyšetřováním si vždy s chutí přečtu o vztazích mezi policisty v práci a o jejich soukromém životě. Autoři píší tak, že poslední věta v knize vás naprosto rozhodí a s ještě větší netrpělivostí očekáváte další díl. Já si tady na tu poslední větu moc dobře pamatuji.
Samozřejmě doporučuji, kdo ještě nečetl, ale je potřeba číst díly po sobě.


LenkaKa
12.12.2023 5 z 5

Jako vždy napínavé, čtivé. Už se těším na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Žebříček nejprodávanějších eknih v září 2016

07.10.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tí, ktorí zlyhali v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených656x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených33x
v Knihotéce259x
v Chystám se číst132x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x