Sbírka 1, 2, 3 přehled

Sbírka 1, 2, 3
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507900/bmid_sbirka-1-2-3-tbG-507900.jpg 4 1 1

Historii a podobu sbírky Galerie Středočeského kraje utvářela tři období - šedesátá léta, normalizace a období po roce 1989. Ta se odrážejí i ve členění výstavního katalogu - materiál sbírky není prezentován tematicky, ale podle akviziční chronologie (dle data nákupu do sbírky). Publikace tak připomíná vývoj sbírkového fondu Galerie Středočeského kraje (dříve Středočeské galerie a Českého muzea výtvarných umění) a zasazuje ho do širších historicko-kulturních souvislostí. Těžištěm publikace je obrazová část, která přináší reprodukce výtvarných děl českých umělců zastoupených ve sbírce (jedná se o přední české sochaře a malíře 2. poloviny 19. a 20. století).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sbírka 1, 2, 3. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

xulij01
21.12.2022 4 z 5

Katalog výstavy, která proběhla ve dnech 7. 7. 2010 - 7. 5. 2011 v Jezuitské koleji. Po jednotlivých obdobích jsou sledovány nejvýznamnější akvizice, které byly v galerie uskutečněny. Na začátku je vždy stručné shrnutí charakterizující situaci v galerii, její vedení a provedenou akviziční činnost. Knížka je dvojjazyčná (anglický text je hned vedle českého, ale ne všechno je do angličtiny přeloženo). Hlavní částí knihy je samozřejmě obrazová příloha, která je velmi bohatá. U díla je uveden například autor, rozměry, materiál, datum vzniku a datum akvizice (česky i anglicky). Zcela vynechány jsou podrobnější informace o autorovi (jen rok narození a případně úmrtí).

Je zajímavé sledovat, jak probíhala akviziční činnost v galerii, knížka je tištěna na kvalitním papíře, takže reprodukce vyniknou (valná většina z nich je i v dostatečně velkém formátu).


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sbírka 1, 2, 3 v seznamech

Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)